Política

Una enquesta situa C'S per davant del PSPV-PSOE

El PP obtindria un total d'onze diputats al País Valencià, mentre que la formació de Rivera aconseguiria 8 escons pels 7 dels socialistes i els 6 que atorga a Compromís-Podemos

El PP obtindria en les eleccions generals del pròxim dia 20 un total d'11 diputats al País Valencià, mentre que Ciutadans (C's) ascendiria a la segona posició, amb 8 escons, per davant del PSOE (7) i Podemos –sota la marca Compromís-Podem-És el moment–, amb 6, segons el sondeig de la consultora política i d'assumptes públics Rodó & Associats Public Affairs Firm.

Es tracta de la segona onada de l'estudi demoscòpic que aquesta consultora està fent des del 5 d'octubre amb una base de 13.500 entrevistes. Per a aquesta actualització es van fer 1.500 enquestes telefòniques en els nou primers dies de desembre, fet que suposa que recull la influència dels primers dies de campanya i del debat a 4 que va organitzar Atresmedia.

Respecte a la primera onada de finals de novembre, el PP millora els resultats en passar de 10 a 11 diputats, amb un percentatge de vot del 28,4%. A més, si en la primera consulta PSOE i C's empataven a 8 escons, ara C's (25,1% de vots) supera els socialistes i obtindria 8, mentre que el PSOE (20,6% de sufragis) baixaria a 7. Podemos (que registraria el 18,1% de vots) també conserva els 6 diputats que li atorgava el primer sondeig. D'acord amb aquesta estimació, no obtindria representació Izquierda Unida (4,1% dels vots) ni UPYD (0,6%).

Per demarcacions, en el cas de València el PP aconseguiria 5 diputats; C's, 4; PSOE, 3; i Podemos, 3. A Alacant, el repartiment seria el següent: PP 4, PSOE 3, C's 3 i Podemos 2. Pel que fa a Castelló, el PP n'aconseguiria 2; i PSOE, C's i Podemos, un.

Aquest sondeig és el segon lliurament de “L'Informe Rodó”, a través del qual l'empresa farà tres mesuraments durant els pròxims 15 dies per a estimar la intenció de vot en els pròxims comicis. Es realitzarà a través de tres onades de 1.500 entrevistes cadascuna. L'estimació per demarcacions de resultats està estimada sota una sèrie de dades de més de 12.000 entrevistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

anàlisi

Pilotada cap endavant d’Ucraïna

PROFESSOR AGREGAT DEL DEPARTAMENT D’HISTÒRIA MODERNA I CONTEMPORÀNIA DE LA UAB
Nuri Oliver
Portaveu d’Independents per Fornells (IPF)-Amunt, a l’oposició

“Hi ha molt poc arbrat i molt de ciment i voreres”

Fornells de la Selva
política

El llarg camí que porta ERC al govern de Collboni

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona
política

Diputats i senadors de Junts s’autoinculpen d’haver acompanyat Puigdemont

barcelona
ALEMANYA

Tanquen una caserna a Colònia per la sospita d'un sabotatge a la xarxa d'aigua

BARCELONA
estats units

Trump perd el tercer intent d’apartar el jutge del cas de l'actriu porno

barcelona
GUERRA A EUROPA

La fiscalia polonesa presenta càrrecs per espionatge contra González

barcelona