El PSC planteja un pla de xoc per promoure les energies renovables
El cap de llista per Girona, Marc Lamuà, defensa aprofitar les masses forestals, renovar el parc de vehicles i la rehabilitació sostenible d'habitatges
El cap de llista del PSC per Girona en les eleccions al Congrés, Marc Lamuà, i la número u pel Senat, Cristina López, van presentar ahir el que consideren un “ambiciós pla de xoc per impulsar les energies renovables”, que se centra en la gestió de les masses forestals i la rehabilitació sostenible d'habitatges.
Marc Lamuà va explicar que la demarcació de Girona ha de continuar aprofitant els recursos forestals per impulsar una política respectuosa. “El patrimoni mediambiental és clau per al nostre sector turístic, és una de les singularitats que ens defineix”, va explicar Lamuà, que hi va afegir: “Ens trobem en una terra capaç de produir biomassa suficient per exportar-la a Itàlia, però ens convé una aposta decidida.” En aquest sentit, el candidat socialista va recordar que hi ha sobre la taula dos importants projectes, com són les plantes de Cassà de la Selva i d'Albons.
Aquesta aposta vol servir per fer un creixement a través d'un pla de transició energètica cap al consum d'energies netes. Per això, i segons la candidata al Senat, Cristina López, cal legislar per impulsar el consum de les energies sostenibles i gravar les contaminants. També, segons López, cal impulsar la rehabilitació d'habitatges basada en un pla estatal de rehabilitació sostenible: “El propòsit és passar dels 23.000 habitatges rehabilitats per any actualment a 200.000 el 2025. Això representaria la creació d'uns 200.000 llocs de treball.”
El model sostenible del PSC inclou la promoció per renovar el parc de vehicles i impulsar la indústria per produir vehicles propulsats per energies netes, i revisar el model de mobilitat per implantar-ne un altre de mobilitat sostenible donant prioritat a les vies ferroviàries, el transport públic i els aparcaments dissuasius en grans nuclis urbans per alleugerir el trànsit contaminant a les ciutats. “Aquestes són mesures que toquen de ple la nostra quotidianitat i les entenem com a iniciatives imprescindibles per assolir els objectius de reducció de les emissions de CO2 amb la perspectiva del 2050”, conclou Marc Lamuà.