Política

Rivera es veu obligat a negar que vulgui rebaixar les penes als maltractadors

La número 3 de la llista de C's va defensar en el debat de TVE el punt del programa on proposen “acabar amb l'asimetria penal per qüestió de sexe”

La resta de formacions critica la pretensió de reformar la llei

El líder de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha hagut de sortir al pas d'una nova polèmica que afecta a la seva formació i ha negat que tingui cap intenció de rebaixar les penes als maltractadors.

El programa electoral de Ciutadans especifica que la formació vol “acabar amb l'asimetria penal per qüestió de sexe” i la seva número tres per Madrid, Marta Rivera Cruz, va defensar aquest punt al debat a nou que va tenir lloc dimecres a TVE. La candidata va negar que el gènere sigui important en la violència contra la dona i va afirmar que “és tan greu que un nen vegi com el seu pare mata la seva mare com que vegi que la seva mare mata el seu pare”.

En declaracions anteriors, Rivera Cruz, havia advertit sobre el nombre elevat de denúncies falses de violència de gènere assegurant que no n'hi ha “ni una ni dues”, que s'utilitzen “per amenaçar i pressionar” i que no es persegueixen. “Per ara surten gratis”, afirmava també en un missatge a Twitter al febrer del 2013.

Totes les formacions han criticat amb duresa la pretensió de reformar la Llei que el govern de Zapatero va aprovar el 2004 i diversos portaveus han acusat C's de “masclista”.

La formació ha reaccionat aquest dijous amb una breu nota de premsa que reprodueix unes declaracions del seu líder amb les que afirma que “Ciutadans elevarà l'agreujant penal de la violència contra les dones en tots els casos de violència domèstica de qualsevol tipus i condició”.

Rivera precisa que “Ciutadans en cap cas reduirà les penes dels maltractadors”.

El candidat de C's afegeix que la formació “previndrà el maltractament contra les dones introduint i reforçant les mesures cautelars”.

Missatge polèmic sobre l'holocaust

La número 3 de la candidatura de C's al Congrés dels Diputats ha protagonitzat aquest dijous una nova polèmica a les xarxes socials, on s'ha difós un missatge on es relativitza l'holocaust que ella mateixa va escriure l'any passat.

“Els jueus ho van passar fatal als camps de concentració, però l'holocaust té una explicació política”, va piular el 30 de juny del 2014 a Twitter.

La candidata ha respost a l'allau de peticions de dimissió amb un missatge on assegura que les seves paraules s'han tret de context. En aquest sentit, ha assegurat que ho va escriure en resposta a unes manifestacions de Pablo Iglesias que apuntaven que el terrorisme d'ETA tenia “explicacions polítiques”.

De fet, Rivera Cruz va escriure altres missatges on afegia: “Sí, ETA té una base política. També la tenia l'holocaust, i em semblaria una canallada recordar-li a un jueu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia