Política

Tardà insta els catalans a no deixar-se “entabanar” amb el referèndum que promet Podem

El número 2 d'ERC el 20-D dubta que la formació d'Iglesias obtingui prou diputats per modificar la llei de referèndums o la Constitució

Marta Rovira recorda que Catalunya intenta sense èxit fer una consulta pactada des del 2012

El número 2 d'ERC a les eleccions espanyoles del 20-D, Joan Tardà, ha emplaçat els votants a no deixar-se “entabanar” amb la proposta d'En Comú Podem de defensar junts un referèndum sobre el futur polític de Catalunya, si bé ha qualificat la iniciativa de sincera.

“No ens deixem entabanar encara que les paraules siguin nobles. No ens podem deixar emmirallar per promeses”, ha advertit davant unes 300 persones a Vilafranca del Penedès.

Tardà ha qüestionat la viabilitat de l'oferta del candidat d'En Comú Xavier Domènech perquè, al seu parer, és impossible de complir perquè no aconseguiran reunir ni els 176 diputats necessaris per modificar la llei de referèndums ni els 234 per incloure el dret a l'autodeterminació a la Constitució, quan “les millors enquestes donen a Podem 45 o 50 escons”.

“Qui pagarà senyora Colau i senyors Iglesias i Domènech, això que vostès ens han promès?”, ha preguntat des del Teatre Casal de Vilafranca. “Sona a l'apoyaré [l'Estatut] de Zapatero”, ha etzibat.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha recordat que des del 2012 Catalunya intenta fer un referèndum pactat sense èxit i el cap de llista, Gabriel Rufián, ha citat En Comú Podem per a la nit del 20-D per tornar-los a convidar a sumar-se al procés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia