Política

Rubalcaba: “A Catalunya la biologia no va a favor de l'Estat. A la gent l'enterren amb senyera i la bategen amb estelada”

L'exlíder del PSOE subratlla que no pot haver-hi autodeterminació perquè “ho prohibeix la Constitució”

L'exsecretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha advertit aquest divendres que a Catalunya “la biologia no juga a favor de l'Estat. A la gent l'enterren amb la senyera i la bategen amb l'estelada”. D'aquesta manera, l'exlíder socialista ha volgut alertar que cal una oferta de l'Estat que aturi l'ascens de l'independentisme sociològic. “L'Estat ha de prendre nota perquè a Catalunya hi ha un problema. Els que volem continuar junts, hem de fer una oferta”, ha afirmat en una entrevista a Antena 3 .

Dit això, ha remarcat de nou que Catalunya “no pot autodeterminar-se perquè ho prohibeix la Constitució”. A més, considera que si se li dóna el dret d'autodeterminació a Catalunya, “votarà fins que aconsegueixi la independència”. “I després voldrà votar Euskadi i Galícia. I ens convertirem en l'únic estat del món que qüestiona constantment la seva unitat”, ha argumentat.

Així, Rubalcaba ha carregat durament contra la proposta de referèndum que ha llançat el líder de Podem, Pablo Iglesias, i ha indicat que cal reunir a les comunitats autònomes per reformar la Constitució atenent a la unitat d'Espanya i a la igualtat de tots els espanyols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.