Política

Xuclà (DL) promet desdoblar l'N-II de Maçanet a Tordera

Es va comprometre a reclamar que l'Estat cedeixi a la Generalitat aquest tram, que podria estar fet el 2018

El cap de llista al Congrés de Democràcia i Llibertat per Girona, Jordi Xuclà, es va comprometre ahir a reclamar a l'Estat que cedeixi a la Generalitat el tram Maçanet-Tordera de l'N-II perquè la Generalitat el pugui desdoblar. Aquest desdoblament, segons Xuclà, es pot aconseguir en dos anys. Xuclà va visitar ahir les obres de l'N-II a l'altura de Sils, i va denunciar la “vergonya en majúscules” que representa aquesta carretera. El diputat va criticar la deixadesa premeditada dels governs estatals, que han deixat els gironins any rere any amb inversions irrisòries, sobretot si es comparen amb infraestructures en altres punts de l'Estat que no tenen ni de bon tros el volum de trànsit que té l'N-II a Girona. “L'únic que ha fet desconnexió aquí és l'Estat, que ha abandonat les comarques gironines”, va assegurar.

Tot i que va enfasitzar que DiL va a Madrid a negociar l'Estat propi, “mentrestant” s'ha de solucionar “allò que la manca de voluntat política no ha estat capaç de fer durant 25 anys”. Xuclà no va estalviar retrets cap a l'executiu espanyol, incloent dins el mateix sac PP i PSOE.

El cap de llista de Democràcia i Llibertat va fer un repàs de l'historial de l'N-II des que es va prometre el 1995 fins ara. Més de 20 anys després, va dir, les comarques gironines tenen dos rècords: “El primer, en lentitud d'execució de l'obra, i el segon, pel fet de ser el territori estatal amb menys quilòmetres d'autovia.” “Hi ha una voluntat premeditada de deixar l'N-II en via morta i de desvertebrar el territori”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia