Política

Rivera assegura que C's esborrarà la imatge de corrupció relacionada amb el País Valencià

El líder de la formació taronja assenyala al PP valencià com el principal impulsor dels “aeroports sense avions”, les “caixes saquejades” i els “sobrecostos milionaris”

Reivindica el Corredor Mediterrani, com a eina fonamental per a la indústria i per a crear llocs de treball

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat hui el vot per al seu partit el 20D per a no haver de seguir escoltant, ha dit, a Rajoy parlar de l' “Espanya de debò”, com recull el lema de campanya del PP, davant la corrupció i els balafiaments que hi ha hagut en el país.

En un míting celebrat en el Palau de Congressos d'Alacant, en el qual ha tingut paraules per al policia mort en l'atac a Kabul, Rivera ha assegurat que el País Valencià es pot llevar les etiquetes de “corrupció” i “balafiaments” votant a C's sense necessitat de votar al PSOE o els nacionalistes. Rivera s'ha preguntat com Rajoy “pot parlar de l'Espanya de debò amb aeroports sense avions, caixes d'estalvis saquejades o sobrecostos de mil milions d'euros. Per contra, ha assenyalat que cal ser “responsables” i ha recordat que al País Valencià governa el PSOE i Compromís, amb el suport de Podem, perquè el PSOE no va voler pactar amb Ciutadans.

“Som el millor antídot enfront dels que volen tornar a ficar les urpes en la política pública des de la identitat, però també perquè al PP no li seguisca eixint gratis tot el que ha fet en els últims anys”, ha subratllat i s'ha referit a un informe que revela que va haver-hi “mil milions d'euros de sobrecost en la construcció d'escoles públiques”.

Rivera, que ha recordat que vol proposar una llei que obligue a les administracions a tindre un informe obligatori del “cost econòmic i la tornada de les obres públiques perquè no es poden seguir construint aeroports buits, ni més rotondes, ni sobrecostos en l'educació”. En aquest sentit, s'ha referit al que fóra president de la diputació de Castelló, Carlos Fabra, del que ha dit que va construir l'aeroport “per als seus néts, encara que després no tinga ni avions”. “No és el mateix fer un aeroport a Castelló que fer un Corredor Mediterrani, que és fonamental per a la indústria i per a crear llocs de treball”, ha assenyalat. “Alguns s'equivoquen quan pensen que aquesta reivindicació –el Corredor Mediterrani–és d'una comunitat autònoma. Fins i tot he escoltat a Madrid dir que això és una reivindicació nacionalista”.

En la seua intervenció, Rivera ha recordat la seua proposta d'un Pacte Nacional per l'Educació, i s'ha compromès a començar a treballar en el mateix en els “tres primers mesos de la legislatura” si governa”. També s'ha referit al finançament autonòmic, el model del qual, ha remarcat, que tocava revisar-ho a finals de 2014 i no s'ha fet perquè Rajoy “no volia enfrontar-se als seus barons territorials”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Boye: “S’estan donant cops de colze per veure qui fa la detenció”

barcelona
bangladesh

El govern xifra en 146 el nombre de morts en les protestes estudiantils

barcelona
veneçuela

Maduro assegura que farà respectar el resultat de les eleccions

barcelona
política

El PP acusa Sánchez de “comprar la butaca” d’Illa amb la “independència fiscal”

madrid
estats units

Harris ha recaptat ja 200 milions de dòlars i té 170.000 nous voluntaris

barcelona
iran

Khamenei ratifica Pezeshkian com a president

barcelona
àsia

El Japó, Corea del Sud i els EUA segellen una aliança de seguretat

barcelona
pròxim orient

Israel bombardeja posicions de Hezbol·là al sud i l’est del Líban

barcelona
política

“Si hi ha debat d’investidura, jo hi seré”

barcelona