Política

Nino Bravo per a Rajoy

El president visita el plató de María Teresa Campos per comparar la independència de Catalunya i la de Màlaga i es queixa que “no tothom pot parlar castellà a l'escola”

Ha fet de locutor del Reial Madrid a la COPE i ha jugat al futbolí amb Bertín Osborne

Santamaría ha volat en globus, Sánchez ha fet sucs,

Iglesias ha cantat i Rivera ha dit que de jove lligava

“A mi em fa gràciaaixò d'humanitzar els polítics... Com si fóssim una altra cosa!”, ironitza Rubalcaba

Un dia de 1996 María Teresa Campos va convèncer la direcció de Tele 5 que el magazín matinal Día a día necessitava una tertúlia política, en la qual ella i uns tertulians opinarien amb idèntica convicció sobre el conflicte basc i la situació d'ETA, les eleccions a Myanmar, la violència al Pròxim Orient o l'alça de l'IPC, segons el menú que dictés l'actualitat de cada dia. Com si la política catòdica degués un tribut a la precursora, Mariano Rajoy va comparèixer ahir al sofà de la Campos a ¡Qué tiempo tan feliz! (Tele 5) per compartir el vespre del dissabte amb els televidents en l'equador de la campanya del 20-D. “Vostè ha viscut a Màlaga, María Teresa, i la independència de Màlaga no la pot decidir vostè”, va relatar Rajoy per explicar per a tots els públics per què la independència de Catalunya ha de ser impossible. I quan la periodista li va parlar del català a l'escola, Rajoy va ser rotund: “A Catalunya tothom que vol pot parlar en català a l'escola, però no tothom pot parlar en castellà a l'escola.”

L'entrevista a Rajoy –gravada divendres al matí i per a la qual ell va abandonar abans d'hora el Consell de Ministres– va ser emesa a les vuit del vespre i amb controvèrsia, perquè en aquell moment es reunia el pacte antigihadista. Amb el vot del jubilat entre cella i cella, Rajoy va confessar l'emoció per Twist and shout (1965) dels Beatles, Los Brincos i Los Bravos. “I vaig veure els Rollings a Vigo”, va dir exhibint l'àlbum musical d'una època en què els seus rivals a les urnes no havien ni nascut. Al convidat, María Teresa Campos va dedicar un tema de Nino Bravo: Te quiero. L'elecció va ser amable, perquè Bravo tenia un altre hit, Un beso y una flor, que deia “al partir...” i l'amfitriona no ho va ni citar. En l'única ocasió que la Campos el va burxar per no anar al debat a quatre i enviar-hi Sáenz de Santamaría, Rajoy va dir que “allà no hi havia d'haver anat Pedro Sánchez, ell és el líder de l'oposició i ha de debatre amb el president”.

Amb la visita a ¡Qué tiempo tan feliz!, que li va servir per recordar la proposta del PP d'eliminar l'IRPF per a qui continuï treballant en edat de jubilar-se, Rajoy culmina la temporada en cartell que va iniciar acudint de locutor del partit Xakhtar Donetsk-Reial Madrid de la Champions a la COPE, on va tenir una entrada triomfal. “Ja veig que avui no juga Kovalenko...”, va dir. Quan se li va demanar si farolejava, el fidel lector del Marca es va sentir ofès. “És clar que conec Kovalenko, és un mitjapunta de la selecció sub-20 d'Ucraïna”, va recitar com si fos cultura general. A més de propinar un calbot al seu fill Mariano per riure's del comentarista Manolo Lama, Rajoy va aparcar el patriotisme i va exigir que la Pilota d'Or fos per al portuguès Cristiano Ronaldo i no per a Andrés Iniesta. El següent va ser la visita a Bertín Osborne (En la tuya o en la mía, a TVE), on els dos barons es van barallar amb el funcionament de la vitroceràmica i van compartir confidències jugant al futbolí. “Escolta, et semblo jo tan avorrit com diuen alguns?”, li va preguntar Rajoy.

Per la llar de En la tuya o en la mía, hi va passar també el socialista Pedro Sánchez, on va confessar un passat de ballarí de break dance i va preparar a Osborne uns sucs de fruites com els que prepara a les seves filles, després de barallar-se també amb els electrodomèstics. Tot i que Osborne és amic d'Albert Rivera, el líder de Ciutadans s'ha hagut de conformar amb la visita a El hormiguero i a ¡Qué tiempo tan feliz!, on va triar Sin documentos de Los Rodríguez com a cançó preferida i va revelar que de jove lligava bastant. Pablo Iglesias (Podem) també va visitar Pablo Motos i María Teresa Campos i amb una guitarra: a ell li va cantar una peça de Javier Krahe i a ella una cançó de bressol.

El circ catòdic també ha reservat una pista per a Sáenz de Santamaría, que en El hormiguero va ballar i a Planeta Calleja va fer una etapa del Camí de Santiago i va volar en globus. L'espai va regalar un moment íntim del poder amb la trucada a Rajoy, que va confessar estar fent “tres coses alhora”: veure el Barça-Rayo Vallecano, llegir un llibre de Dolores Redondo i parlar.

Assistint al xou de les varietés, el veterà socialista Alfredo Pérez Rubalcaba no dóna crèdit al que veu. “Em fa gràcia això d'humanitzar els polítics... Com si fóssim una altra cosa!”, exclama Rubalcaba davant el xou de balls, aventures al límit i vetllades masculines a la llar de Bertín Osborne.

Seguiment
L'audiència que va aplegar l'espai de Bertín Osborne amb Rajoy va ser de 4,3 milions de teleespectadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salvador illa

El filòsof seriós

POLÍTICA

“Unir i servir”, les receptes del 133è president

BARCELONA
política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA