Política

ERC recorre a “la força” dels ‘Jedi' per afrontar la “batalla” del 20-D

Els republicans presenten ‘State Wars', una paròdia de ‘La Guerra de les Galàxies' en clau de sàtira política

El vídeo transforma diversos protagonistes de la política catalana i espanyola en personatges de la popular saga galàctica

ERC ha llançat aquest dissabte la seva pròpia paròdia de la saga cinematogràfica La guerra de les Galàxies –que aviat estrenarà una nova seqüela– coincidint amb el seu míting central de campanya.

En l'acte que s'ha celebrat aquesta tarda al Pavelló Italià de Montjuïc els republicans han presentat el curt d'animació State Wars. La força dels catalans despertarà de nou , un espot amb vocació de fer-se viral a les xarxes socials de cara a l'última setmana de campanya.

En el vídeo d'ERC els protagonistes de la política catalana i espanyola es transformen en els personatges de la popular sèrie galàctica i reprodueixen alguna de les seves escenes en clau de sàtira política.

Així, Gabriel Rufián i Joan Tardà són dos rebels –que recorden Luke Skywalker i Han Solo– que s'enfronten a “l'Imperi del No”, que “ignora” la voluntat dels catalans d'“exercir la seva llibertat”.

Entre altres clicades d'ull, a l'animació hi surten soldats “clons unionistes”; un emperador amb trets del ministre espanyol d'Exteriors, José Manuel García-Margallo amenaça amb fer vagar per la galàxia “pels segles dels segles” una Catalunya independent i un Aznar-Darth Vader revela a un tal Albert que és el seu “pare”. Al vídeo no hi falta un clàssic de les semblances entre La Guerra de les Galàxies i personalitats de la vida real: el Yoda-Jordi Pujol.

L'objectiu dels Jedi republicans: aconseguir representació al Congrés gràcies a “la força de la gent” per “defensar la República Catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.