Política

ERC avisa Podem que el referèndum és una fantasia

Oriol Junqueras demana als ciutadans que no es deixin enganyar per “contes impossibles”

Els republicans volen evitar de totes totes que Pablo Iglesias esgarrapi vots independentistes

Atac per terra, mar i aire d'ERC a la promesa de Pablo Iglesias de fer un referèndum. Els republicans són conscients que En Comú Podem està a l'alça i per aquest motiu ahir el president d'ERC, Oriol Junqueras, va assegurar que una consulta és “impossible” i una “fantasia”. Per contrarestar aquesta opció, el líder dels republicans va fer una crida a votar independència.

Més d'un miler de persones van assistir al míting central d'ERC a Barcelona en què Junqueras, amb la veu afònica, va intentar desactivar l'efecte Pablo Iglesias i també d'Ada Colau, que pot tenir força recorregut a Barcelona i l'àrea metropolitana. Els republicans, en els seus últims estudis, han detectat una fuga de vots independentistes cap a En Comú Podem i també han comprovat que Ciutadans podria anar a la baixa. Arran d'aquesta situació volen deixar clar en aquesta última setmana de campanya que un referèndum a Catalunya és una quimera. “No ens vam deixar enganyar per la Constitució del 78, ni tampoc per un Estatut laminat per Alfonso Guerra i ara tampoc ho farem per un referèndum impossible”, va emfatitzar Junqueras, que, fins i tot, es va atrevir a demanar a Iglesias i els seus que no expliquin més contes.

El republicà, a més, va subratllar que tots els independentistes haurien de votar independència, en una velada al·lusió a aquells simpatitzants de la CUP, com l'exdiputat Quim Arrufat, que admeten que podrien donar suport a En Comú Podem.

Però Junqueras no només es va centrar en el 20-D sinó que, com acostuma a fer en els grans mítings, va reivindicar la transversalitat del partit i va destacar que ERC s'ha convertit en la “casa d'acollida de tots independentistes”, mentre que gairebé la resta de partits han quedat “piconats” pel procés.

La secretària general, Marta Rovira, també va llençar un missatge d'ànim i va augurar que la independència guanyarà el 20-D i donarà l'impuls definitiu per a l'acord entre Junts pel Sí i la CUP.

De la seva banda, el candidat, Gabriel Rufián, va remarcar que aniran a Madrid a explicar que “ja hem guanyat” i que l'únic que negociaran és el repartiment d'actius i passius. Rufián va rebre d'Alfred Bosch, el seu antecessor a Madrid, el carnet de diputat al Congrés. Es tracta d'un carnet amb molta història, perquè té una cinta amb la bandera republicana que un avi va donar-li a Bosch el 2011 i que era l'únic record que tenia del seu germà, mort a la batalla de l'Ebre.

ERC també va presentar ahir un nou vídeo de campanya imitant Star Wars en què Luke Skywalker Rufián i Han Solo Tardà lluiten contra l'imperi del mal que representen Aznar, Rajoy, Margallo o Rivera.

LES FRASES

[A Podem] Els contes els expliquem als nostres fills. En política s'ha d'actuar de manera rigorosa
Oriol Junqueras
president d'erc
La Constitució només es pot canviar si guanya Podem, IU o si Cameron es presenta
Gabriel Rufián
candidat d'erc a les espanyoles


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Boye: “S’estan donant cops de colze per veure qui fa la detenció”

barcelona
bangladesh

El govern xifra en 146 el nombre de morts en les protestes estudiantils

barcelona
veneçuela

Maduro assegura que farà respectar el resultat de les eleccions

barcelona
política

El PP acusa Sánchez de “comprar la butaca” d’Illa amb la “independència fiscal”

madrid
estats units

Harris ha recaptat ja 200 milions de dòlars i té 170.000 nous voluntaris

barcelona
iran

Khamenei ratifica Pezeshkian com a president

barcelona
àsia

El Japó, Corea del Sud i els EUA segellen una aliança de seguretat

barcelona
pròxim orient

Israel bombardeja posicions de Hezbol·là al sud i l’est del Líban

barcelona
política

“Si hi ha debat d’investidura, jo hi seré”

barcelona