Política

Rufián avisa que sense CDC el procés independentista no pot guanyar

El candidat d'ERC diu que Convergència pot aplicar polítiques neoliberals quan governa però també ha acceptat crear un impost a la banca i un altre a les centrals nuclear

El cap de llista d'ERC a les eleccions del 20D, Gabriel Rufián, ha advertit avui que qui digui que el procés cap a la independència es pot fer sense comptar amb CDC “és que no vol que guanyi”.

En l'esmorzar-col·loqui organitzat per Primera Plana i El Periódico, Gabriel Rufián s'ha preguntat per què alguns sostenen que “és tan dolent que ERC pacti amb el centre-dreta català (CDC) i, en canvi, justifiquen que el PSOE o Ciutadans pactin amb el PP per mantenir la monarquia o per modificar un article de la Constitució”.

“Sense ells (CDC) no es fa, qui digui el contrari és que no vol fer guanyar el procés que ha emprès aquest país”, ha subratllat Gabriel Rufián abans de considerar que “és un acte d'hipocresia que nosaltres, els independentistes, hàgim de donar explicacions per la corrupció comesa per altres” durant els anys d'autonomisme.

El candidat d'ERC ha recalcat, també, que mentre que al Parlament hi va haver una comissió d'investigació i en ella va comparèixer la família Pujol al complet i molts implicats en casos de corrupció, “al Congrés jugaven al Candy Crac”i el PP va impedir que es creés cap comissió.

Pot ser que C sigui un partit que aplica polítiques neoliberals quan governa, ha reconegut, “però s'ha negociat amb ells i han acceptat crear un impost a la banca i un altre a les centrals nuclears, són curiosos aquests neoliberals, tant de bo que a l'Estat espanyol n'hi hagués d'aquest tipus”.

A la pregunta de com es pot considerar que l'independentisme ha guanyat el plebiscit del 27-S amb gairebé un 48% dels vots, Rufián ha dit que és “trampós” sumar en el 'no' Catalunya sí que és Pot “quan aquesta formació ha dit reiteradament que això no podia fer-se”.

“Donem la benvinguda –ha afegit– als quals ara reconeixen el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S quan abans i durant la campanya el negaven” i “els recordo que aquí no va ser possible fer un referèndum perquè no ens ho van permetre”.

Per aquesta raó, ha afegit, va haver “que utilitzar l'instrument d'unes eleccions, en les quals l'independentisme va obtenir 72 diputats de 135 i això significa majoria absoluta”.

Segons Rufián, ERC “està disposada a negociar amb qui sigui per fer (el procés) de forma diferent, però és que resulta que a l'altre costat de la taula no hi ha ningú”, i en la propera legislatura “veiem tremendament complicat negociar amb PP, PSOE i Ciutadans”.

Tal com ha dit moltes vegades ERC, Rufián ha apuntat sobre la possibilitat que el full de ruta sobiranista s'hagi de modificar per incloure una Declaració Unilateral d'Independència (DUI) que “ERC no descarta res” per “aconseguir la república catalana i respectar el vot de la gent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia