Política

Duran i Lleida defensa el paper clau d'Unió en la segona transició estatal

Va carregar contra DL per haver enganyat la gent venent la independència

Creu que Unió pot negociar un pacte fiscal semblant al del País Basc

El missatge d'Unió ahir en el míting de final de campanya, era clar: els seus antics socis s'han venut a la “radicalitat” de la CUP i han venut fum amb la independència; el PP ha abandonat els catalans i la història els jutjarà, i C's és un partit que ataca una de les bases del catalanisme polític: la llengua. Davant d'aquest panorama desolador, Unió és l'única força capaç de trobar l'encaix de Catalunya a l'Estat espanyol, amb propostes que no han pretès enganyar mai ningú ni jugar amb els sentiments (a diferència, és clar, del que han fet els antics socis d'Unió).

Josep Antoni Duran i Lleida va basar ahir el seu discurs a Girona a criticar la trajectòria de CDC des del trencament de CiU; menys espai (però significatiu) a carregar contra el PP, i una petita porció a criticar C's. Va començar el míting, però, amb una condemna a l'atac de què va ser víctima el president del govern estatal, Mariano Rajoy, a Pontevedra. Després va carregar. Per Duran i Lleida, en la “segona transició” que s'està vivint Unió té un paper cabdal, allunyat de DL, que s'ha venut a la CUP –va denunciar– i ha adoptat la seva radicalitat. Va demanar el vot per als que esperen “solucions reals” i no han “jugat” amb els sentiments de la gent. Pel cap de llista d'Unió a Barcelona, DL comença a veure “l'error gravíssim d'equiparar el dret a decidir amb la independència”, i va valorar que Junts pel Sí ha administrat “tan malament una victòria que l'ha convertit en una derrota”. “Quan no tenen la majoria suficient, han de reforçar la victòria, i la millor manera era recompondre la majoria que mai havia d'haver-se trencat, a favor del dret a decidir”, va concloure. Va defensar el paper d'Unió en la “segona transició”, assegurant que és capaç d'aportar solucions, com ara un concert econòmic semblant al basc. Igual que la cap de llista per Girona, Montse Surroca, va defensar l'escola concertada, el dret a decidir i el paper dels autònoms i les pimes, dels quals va dir que són els que han fet “rica” Catalunya. Per Duran i Lleida, la campanya d'Unió “cada dia que passa va millor”, i va demanar no fer cas de les enquestes.

Surroca també va insistir a dir que a la gent amb què ha coincidit en campanya “els agrada el discurs d'Unió, moderat i centrat”, i va dir que el Parlament català, amb el qual no se sent “gens representada”, és un reflex de la divisió creada a Catalunya. Per Surroca, Unió manté el catalanisme integrador que “no posa etiquetes“.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESCÒCIA

L’SNP admet una derrota “molt perjudicial” per als plans d’un nou referèndum

BARCELONA
REGNE UNIT

Starmer celebra l’“inici del canvi” i Sunak assumeix la desfeta històrica dels ‘tories’

BARCELONA
estat espanyol

Begoña Gómez arriba al jutjat per declarar com a investigada

barcelona
regne unit

Qui és Keir Starmer, el futur primer ministre britànic?

barcelona
REGNE UNIT

Tsunami laborista i desfeta històrica conservadora

BARCELONA
Pere Garriga i Solà
Alcalde d’Arbúcies (Entesa per Arbúcies)

“Treballem amb molta transparència i coherència”

Arbúcies

Pengen una pancarta amb el lema ’No Surrender’ a la plaça d’Amer

AMER
POLÍTICA

Sánchez oferirà a ERC el consorci tributari que permet l’Estatut

barcelona
crisi migratòria

El PP demana desplegar l’exèrcit per frenar l'arribada d'immigrants

barcelona