Política

El jutjat obliga a penjar la bandera espanyola a Caldes

Ho fa arran de la denúncia del 2014 de la Delegació del Govern

L'alcalde diu que ho farà “en contra” de la seva voluntat

L'Ajuntament de Caldes de Malavella farà onejar la bandera espanyola a la façana després que el jutjat contenciós administratiu de Girona hagi dictat una sentència que l'obliga a penjar-la-hi. La sentència conclou que l'Ajuntament incompleix l'anomenada llei de banderes (39/1981), que indica, entre altres qüestions, que “quan els ajuntaments utilitzin les seves pròpies banderes ho han de fer juntament amb la bandera d'Espanya”, i que ha d'ocupar sempre un lloc “destacat, visible i d'honor” i “preeminent” respecte a les altres banderes.

L'alcalde, Salvador Balliu, va manifestar que l'Ajuntament acatarà la sentència encara que “en contra” de la voluntat del govern municipal. “No ens identifiquem amb aquesta bandera perquè ens sentim maltractats pel govern espanyol”, va dir. Amb referència a aquest maltractament, Salvador Balliu va posar com a exemple un cas recent, el dels fanals de l'autovia, que fa un any que no fan llum perquè, segons va dir, “el govern espanyol no ha fet les gestions per donar d'alta el servei de subministrament elèctric”. Salvador Balliu no va concretar la data en què s'hissarà la bandera espanyola. “Serà després de les eleccions i de les festes de Nadal”, va explicar.

L'inici d'aquesta sentència es remunta al 5 de juny del 2014, quan la Delegació del Govern espanyol a Catalunya va requerir a l'Ajuntament que l'informés sobre l'incompliment de la llei de banderes. Dos mesos després la delegació va requerir a l'Ajuntament que fes onejar la bandera espanyola. El consistori li va trametre com a resposta una fotografia del 16 de setembre amb la bandera espanyola onejant, però la Guàrdia Civil va aixecar dues actes el 20 i el 25 de febrer del 2015 en què feia constar que la bandera espanyola no hi era.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ANÀLISI

Ayuso i la “secessió fiscal” d’altres

Dolors Subirana Gou
Portaveu de Més Opcions per Ullà (MOU-AM), a l’oposició al ple

“Fem propostes assumibles, però les agafen com atacs”

Ullà

Tot i la distància, Gaza fa mal a Xatila

Xatila (Líban)
guerra a gaza

L’Exèrcit israelià aprova “plans operatius” en plena tensió amb l’Iran i Hezbol·là

barcelona
política

El Jovent Republicà també dona un “sí crític” i confirma la investidura d’Illa

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca un aeròdrom ucraïnès preparat per a rebre els F-16

barcelona
argentina

L’Executiu reglamenta la llei estrella de Milei que redueix l’Estat

barcelona
política

El Consell de la República també qüestiona l’investidura d’Illa

barcelona
regne unit

Starmer promet el “pes de la llei” contra els responsables de la violència

barcelona