Política

Junqueras deixa l'alcaldia de Sant Vicenç dels Horts

El president d'ERC, que ostentava el càrrec des del 2011, vol centrar-se en el procés català

La seva substituta serà la primer tinent d'alcalde, Mayte Aymerich

Oriol Junqueras deixarà l'alcaldia de Sant Vicenç dels Horts, que ocupava des del 2011, per centrar-se en el procés català cap a la independència. El líder dels republicans considera que no té temps suficient per preocupar-se de les dues tasques i deixarà el relleu de l'alcaldia en mans de la primera tinent d'alcalde, Mayte Aymerich.

La seva trajectòria municipal va començar el 2003 quan va formar part de les llistes d'ERC del seu municipi i el 2007 ja va entrar com a regidor a l'oposició. El 2011 els republicans van donar el sorpasso i van treure de l'alcaldia al PSC gràcies a un pacte que van teixir amb CiU i ICV-EUiA.

Així, Junqueras es va situar al capdavant de l'ajuntament i pocs mesos després també va assumir la presidència d'ERC. Durant aquest anys, el republicà ha ajudat a posar el nom de Sant Vicenç dels Horts en el mapa polític català, perquè sempre que pot menciona el municipi en els seus discursos.

El 2015 Junqueras es va tornar a presentar com a cap de llista i va millorar ostensiblement els resultats arribant fins els 9 regidors i es va quedar a tocar la majoria absoluta. Aquest cop, però, va canviar de socis de govern i va pactar amb Sant Vicenç Si Puede, la marca local de Podem.

Carta d'Oriol Junqueras als treballadors de l'Ajuntament

Benvolguts, benvolgudes,

Avui és el dia en que us faig saber que m'acomiado del meu càrrec d'Alcalde de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, una decisió difícil que prenc, però, després d'un procés de reflexió i convençut que ha arribat el moment de donar pas.

Han transcorregut quatre anys llargs des que vaig ser nomenat Alcalde del meu poble. No només ha estat una vivència molt intensa i enriquidora per a la meva vida. És, com a vicentí, el més gran honor que se m'ha concedit. M'enduc, molt sincerament, una experiència vital impagable i un bagatge de treball i coneixements, que estic convençut seran determinants per continuar treballant al servei del país i de tota la seva gent.

Vull agrair-vos a tots vosaltres l'ajut que he rebut, a tots els treballadors, regidors i membres de l'equip de govern; m'heu facilitat la meva tasca al capdavant d'aquesta corporació i sou els veritables artífex d'un balanç que considero prou satisfactori per a Sant Vicenç dels Horts. Gràcies a tots, de debò. Ser Alcalde m'ha omplert d'orgull i de joia, m'ha fet feliç. Espero haver estat a l'alçada de les circumstàncies i haver actuat sempre amb el respecte i consideració que mereix tothom.

Només us faig un prec, de ben segur innecessari, i és que continueu, com fins ara, treballant pel municipi, posant el benestar de les persones per damunt de tot, sempre al servei dels interessos de la majoria, amb dignitat i humilitat. I, finalment, em permetreu que desitgi sort a a la persona a qui correspon substituir-me, la companya Maite Aymerich i Boltà que, no en tingueu cap dubte, ho farà molt millor que no pas jo. Tenim la immensa sort de disposar d'un capital humà excepcional, de vicentins i vicentines amb una enorme capacitat, que desborden il·lusió i voluntat de servei.

A tots vosaltres, l'abraçada més sincera i molts encerts al llarg del mandat.

Moltes gràcies i bona sort a tots,

Oriol Junqueras



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
JUSTÍCIA

Espadaler vol “reconvertir” Via Laietana 43 en “espai de memòria”

barcelona
orient mitjà

Què se sap de les explosions de cercapersones que ha colpejat Hezbol·là?

barcelona
Política

Marta Vilalta no formarà part de cap candidatura d’ERC

barcelona
Narcís Llinàs
Alcalde de Llagostera (Junts)

“He vingut aquí a treballar, que és el que he fet tota la vida”

Llagostera
Alex Salmond
Exlíder de l’SNP i fundador del partit de l’Alba

“Escòcia serà independent abans de deu anys”

Londres
habitatge

Junts evita l’intent del Congrés de regular el lloguer de temporada i d’habitacions

barcelona
política

PSOE i PP avalen la iniciativa de Junts per endurir les condemnes per multireincidència

barcelona
Europa

Set morts en l’onada d’incendis que afecta el centre i el nord de Portugal

Barcelona
memòria democràtica

Torna la campanya per fer de Via Laietana 43 un espai de memòria

barcelona