Política

El passeig Marítim, plat fort de les inversions a Castelló

El pressupost del 2016 preveu 2,4 milions d'inversions, dels quals 1 milió serà per a la reforma del passeig marítim

Equilibrat en 21,4 milions, el pressupost de Castelló creix un 3,52%

“Un pressupost ambiciós”, així qualifica Assumpció Brossa el pressupost del 2016 de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries. L'alcaldessa va defensar ahir en un ple extraordinari que els comptes municipals de l'any vinent no només garantiran el funcionament dels serveis bàsics sinó que incorporaran un programa d'inversions de 2,4 milions d'euros (un 11% del pressupost, dels quals 1 milió anirà per l'esperada reforma de la concessió del passeig Marítim d'Empuriabrava), i sense renunciar a reforçar les partides que han de servir a mantenir la cohesió social (lluita contra la pobresa energètica i adquisició d'habitatge social).

A la pràctica, el pressupost de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries s'equilibra en l'import de 21.418.523,08 euros, una xifra que significarà un increment del 3,52 %, en relació als comptes del 2015. Sumant-hi els comptes dels ens autònoms (escola infantil, escola de música i Ecomuseu Farinera), el pressupost general serà de 25.407.383.73 euros.

Aquests pressupostos, segons l'alcaldessa, no augmentaran l'endeutament municipal (que es mantindrà en un 54,90%, el mateix que aquest 2015). Brossa recalca, a més, que l'estalvi generat d'uns 768.000 euros permetrà dedicar aquest import a les inversions. A banda de les obres del front marítim, el gros de les inversions de l'any que ve anirà per a obres de restauració de carrers i espais públics, així com per a la compra d'habitatge per a finalitats socials, entre altres aspectes. Tot i aquesta presentació, l'aprovació inicial d'aquests pressupostos només va rebre ahir els vots favorables de l'equip de govern (CiU, PP, Plataforma Cívica i Udem), mentre l'oposició va votar-hi en contra.

L'oposició, en contra

ERC, el PSC i Entesa van coincidir en les seves intervencions per qüestionar la forma en què s'han tramitat aquests pressupostos, lamentant “la poca transparència, l'absència de concertació i de consens amb l'oposició”.

Salvi Güell, portaveu d'ERC, a més de dubtar de l'equilibri previst d'algunes partides, va qualificar de “totalment insuficient” el volum de les subvencions per a les entitats esportives; Jaume Moret (PSC) va insistir en “l'opacitat” amb la qual s'havien tramitat aquests pressupostos; Òscar Sànchez, d'Entesa, a més de criticar la manca d'informació, també va considerar insuficient l'esforç anunciat per l'alcaldessa pel que fa a les partides socials per lluitar contra les situacions de pobresa. Les tres formacions van emetre un vot negatiu en aquesta aprovació inicial que ara es posarà a exposició pública i s'obrirà a possibles al·legacions.

Per altra banda, el ple d'ahir també va aprovar definitivament les ordenances i taxes fiscals per al 2016, que es mantindran congelades a Castelló d'Empúries. En aquest cas, els vots van ser els mateixos que en l'aprovació inicial: el PSC i Entesa van votar-hi a favor amb l'equip de govern, mentre ERC va votar-hi en contra amb l'argument que es cobraran interessos als veïns que optin pel pagament fraccionat.

LES XIFRES

21,4
milions d'euros.
És el pressupost previst per al 2016 a Castelló, un 3,52% més del que era aquest 2015.
54,90
per cent.
És l'endeutament de l'Ajuntament aquest 2015 i que es preveu que no variarà l'any que ve.

LA FRASE

És un pressupost que garanteix el funcionament, les inversions i la cohesió social
Assumpció Brossa
Alcaldessa de Castelló d'Empúries


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

anàlisi

Pilotada cap endavant d’Ucraïna

PROFESSOR AGREGAT DEL DEPARTAMENT D’HISTÒRIA MODERNA I CONTEMPORÀNIA DE LA UAB
Nuri Oliver
Portaveu d’Independents per Fornells (IPF)-Amunt, a l’oposició

“Hi ha molt poc arbrat i molt de ciment i voreres”

Fornells de la Selva
política

El llarg camí que porta ERC al govern de Collboni

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona
política

Diputats i senadors de Junts s’autoinculpen d’haver acompanyat Puigdemont

barcelona
ALEMANYA

Tanquen una caserna a Colònia per la sospita d'un sabotatge a la xarxa d'aigua

BARCELONA
estats units

Trump perd el tercer intent d’apartar el jutge del cas de l'actriu porno

barcelona
GUERRA A EUROPA

La fiscalia polonesa presenta càrrecs per espionatge contra González

barcelona