Política

Sant Pere Pescador vol tenir policia local aquest any

El pressupost inclou una reserva amb aquesta finalitat i també es projecta la creació d'un espai jove

Tenir policia local i fer un espai jove són dos dels principals objectius que el municipi de Sant Pere Pescador vol dur a terme aquest any. El pressupost municipal del 2016, aprovat el 23 de desembre, inclou una reserva de 90.000 euros en previsió de la implantació d'un servei de policia. El govern que encapçala l'alcalde Agustí Badosa (CiU) ha establert com a objectiu tenir policia local almenys en el període estiuenc (temporada de màxima afluència), sigui mancomunant el servei amb algun dels municipis veïns o bé mitjançant alguna altra figura, com podria ser la de vigilant municipal o alguna de semblant.

Pel que fa a l'espai jove, Agustí Badosa recalca que quasi un 50% de les famílies del municipi són d'origen estranger, i que per tant es vol apostar per crear un espai jove per a tots els joves sense exclusió. “Aquesta nova eina ha de permetre als joves interrelacionar-se en tots els sentits, a fi i efecte de millorar la seva pròpia autoestima”, hi afegeix l'alcalde. El futur espai jove es farà en l'edifici de l'actual centre cívic i es concretarà amb una col·laboració a tres bandes entre Ajuntament, Consell Comarcal i Obra Social La Caixa.

Neteja de recs

En termes més generals, l'alcalde de Sant Pere Pescador recalca que amb aquest pressupost s'opta per assegurar el manteniment dels espais públics, “a fi i efecte que el poble tingui el nivell de qualitat que creiem es mereix”, hi afegeix Badosa.

Un altre aspecte que es preveu en el pressupost és la inversió en la neteja de recs. Aquest serà un projecte plurianual, amb el suport de la Diputació de Girona, com una acció especial i extraordinària, tenint en compte la situació del municipi (cotes molt baixes respecte del nivell del mar i dificultat d'escórrer les aigües en períodes de pluges).

Endeutament zero

Un altre dels punts a l'ordre del dia de l'últim ple de Sant Pere Pescador ha estat la cancel·lació de l'únic préstec que l'Ajuntament tenia, per valor de 189.000 euros. D'aquesta manera, s'ha reduït l' endeutament a zero euros a la data del 31 de desembre del 2015. El pressupost per a l'exercici 2016 es concreta amb 3.482.640 euros en la part d'ingressos i 2.910.921 euros en la part de despeses. L'estalvi brut resultant de 571.719 euros és un requeriment que posa l'Estat espanyol per complir amb tots els nous paràmetres econòmics. Uns 216.000 euros es dedicaran a inversions, entre les quals destaca la construcció d'un magatzem municipal, la interconnexió dels carrils bicis amb Sant Martí d'Empúries i la instal·lació de nous punts de llum amb tecnologia LED al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia