Política

L'entusiasme innat

Treballador incansable, de caràcter obert i amable, fidel al partit, amb bons dots de comunicador i, a més, transmissor pràcticament permanent d'entusiasme. El positivisme i el tarannà afable són alguns trets personals que destaquen tots aquells qui tracten amb el convergent Albert Ballesta. El seu segell també es caracteritza pel fet que està al peu del canó i intenta trepitjar el territori tant com pot, sense cenyir-se a horaris. Llicenciat en dret a través de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED), Ballesta va néixer el 24 de maig de 1961, a Figueres, i viu a Girona des del 1991. Com a advocat, però, no ha exercit mai als jutjats. Amb el títol de la llicenciatura de dret a la mà, va decidir treure's les oposicions per ser secretari d'Ajuntament. D'altra banda, dins el món del periodisme, amb 19 anys, ja feia de corresponsal del Punt Diari des de Cadaqués. De fet, la bona predisposició per atendre els periodistes li va valer, el 2012, el premi de la Mosca Grossa, que s'entrega a les persones o entitats gràcies a l'accessibilitat dels quals s'ha facilitat la tasca informativa als mitjans de comunicació. És una disposició, en ocasions, que no ha defugit tot i que molts cops ha hagut de respondre a situacions polèmiques, parlar de serveis d'emergències o d'actuacions policials ja que, des de l'11 de març del 2011, és el director dels serveis territorials d'Interior a les comarques gironines. Aquest càrrec li ha donat més projecció pública a la demarcació on, entre els episodis més durs de gestionar en què ha participat, hi va haver el gran incendi de l'Empordà, l'estiu del 2012. Paral·lelament, pel que fa a conviccions, el 1981 va entrar a militar a les JNC. Ferm catalanista, pensa que el procés va ben encarrilat. En ocasions ha dit que és dels que treballen perquè Catalunya sigui independent. És un objectiu anhelat pel qual, si finalment es compleixen els desitjos de Convergència, aviat es revelarà si serà des del capdavant de l'alcaldia de Girona que continuarà treballant per al futur del país.

El perfil Albert Ballesta Tura És director dels serveis territorials d'Interior des del 2011. Va començar la tasca en el món local com a secretari de l'Ajuntament de Cadaqués, també va ser secretari del consistori de Portbou, gerent del Consell Comarcal de la Selva, secretari de l'Ajuntament de Cassà i, durant 13 anys, cap de servei d'administració de Governació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia