Política

Picabaralla per les banderes a Arenys

El Defensor del Pueblo diu que trasllada a la fiscalia la poca col·laboració de l'Ajuntament i aquest replica

El Defensor del Pueblo torna a revifar les polèmiques que es van generar abans de les eleccions autonòmiques per les banderes que onejaven als edificis institucionals. Segons una nota de premsa que ha fet pública la institució, aquesta ha trasllat a la fiscalia l'actitud “no col·laboradora” rebuda per part de l'Ajuntament d'Arenys de Mar després de sol·licitar que apliqués la normativa pel que fa a l'ús de les banderes als equipaments municipals. Segons explica en el comunicat arran de la queixa d'un veí, es va sol·licitar al consistori fins a tres cops per escrit i amb trucades telefòniques sense obtenir cap resposta. Fins i tot assenyalen que algú del gabinet d'alcaldia els va respondre que no tenien la intenció de contestar a cap suggeriment fet per aquesta institució. El text recorda que les administracions estan obligades a comunicar si accepten les recomanacions i el motiu en cas que les rebutgin.

L'Ajuntament d'Arenys de Mar va respondre ahir amb un comunicat en el seu web on es pot llegir l'escrit que a l'abril l'alcalde arenyenc, Estanis Fors, va fer arribar al Defensor del Pueblo. En l'escrit s'explica el pacte històric que existeix al consistori segons el qual totes les forces polítiques subscriuen que només es pengin banderes en dates assenyalades com ara festes majors i similars, motiu pel qual Arenys de Mar no dóna compliment a la normativa sobre l'ús de la bandera d'Espanya. També es desmenteix la resposta telefònica que el Defensor del Pueblo manifesta haver rebut i lamenta la “manipulació intencionada” dels fets per part d'un organisme de l'Estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia