Política

La nova delegada del Govern a la Catalunya Central vol que Osona lideri un pla pilot per a la gestió dels purins

Es tractaria d'una aliança estratègica entre tots els actors implicats

Una de les problemàtiques amb les quals s'ha trobat Laura Vilagrà tot just després de ser nomenada nova delegada del Govern a la Catalunya Central és la gestió de les dejeccions ramaderes a les plantes de purins, especialment a la comarca d'Osona. Vilagrà ha explicat que es tracta d'un tema “complex a nivell de tot el país”, però creu que Osona podria liderar un pla pilot per “generar alguna estratègia o solució per donar-hi sortida”. La nova representant del Govern a les comarques centrals ha apuntat que es tractaria d'una “aliança estratègica” entre tots els actors implicats, entre els quals s'hi trobaria la pagesia, l'Agència Catalana de l'Aigua, el departament d'Agricultura o Salut Pública.

El decret aprovat pel govern espanyol a mitjans del 2014 que reduïa de manera dràstica les primes energètiques per les plantes que tractaven les dejeccions ramaderes va provocar el tancament de la majoria d'aquestes instal·lacions arreu del territori, dues de les quals a Osona -a l'Esquirol i Les Masies de Voltregà-. La mesura va generar una gran mobilització entre el sector de la pagesia i les explotacions ramaderes, ja que provocava que les granges acumulessin un important excedent de purins. A hores d'ara encara no s'ha trobat una solució definitiva per gestionar les dejeccions que es generen a les explotacions ramaderes catalanes.

Davant d'aquesta situació, Laura Vilagrà ha avançat que farà una proposta perquè la comarca d'Osona pugui liderar una prova pilot per buscar una solució al tractament de purins. La seva proposta passarà per “parlar amb tots els actors implicats del territori, així com també amb el Govern, per veure si podem elaborar una proposta concreta que, a mig termini, ens pugui donar resultats”. Per ella, les proves pilots són interessants per “elaborar un prototip de solució”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Óscar López serà el nou ministre de Transformació Digital

barcelona
Política

Presentaran una moció de censura per fer fora ERC de l’alcaldia de Sant Eugènia de Berga

Santa Eugènia de Berga
política

Illa i Collboni acorden incrementar la taxa turística als creuers que fan escala a Barcelona

barcelona
política

Rull trasllada per carta a Illa el seu enuig sobre l’informe dels Mossos

barcelona
política

Montero defensa la gestió fiscal catalana amb solidaritat territorial

barcelona
estat espanyol

Isabel Perelló promet el càrrec com a presidenta del CGPJ i del Suprem

barcelona
guerra a gaza

Els EUA presenten càrrecs contra els principals líders de Hamàs

barcelona

Junts diu que Antifrau ha obert un expedient a l’Ajuntament

SANT FELIU DE GUÍXOLS
guerra a europa

Dimiteix el ministre d’Afers Estrangers ucraïnès

barcelona