Política

Les contribucions de Mas Tomasí a Pals revolten els veïns

L'Ajuntament ha decidit que l'aportació veïnal augmenti fins al 90% en els afectats per la fase 6 A

Els veïns del Mas Tomasí afectats per la urbanització dels carrers en la fase 6 A, que serà la pròxima a executar-se, han reaccionat iradament contra la decisió de l'Ajuntament de Pals d'augmentar-los els percentatge del cost que hauran d'assumir de les obres. En els treballs de les fases anteriors, els veïns van assumir unes contribucions especials d'un 75% del cost total de la urbanització. Ha estat ara, en el mes de desembre, que l'Ajuntament de Pals ha decretat que el percentatge suportat pels veïns sigui del 90%, que és el màxim que permet la llei.

La portaveu dels veïns va prendre la paraula al final del darrer ple d'Ajuntament celebrat aquesta setmana. “Estàvem mentalitzats de pagar un 75% i penalitzar-nos ara és surrealista i injust, va manifestar. D'altra banda, també va assegurar que “ara augmentarà el nostre valor cadastral i, per tant, ens apujaran també l'IBI. Demanem que ens donin altres alternatives.”

L'alcaldessa, Sílvia Monar, per la seva banda, va assegurar que “els preus que pagarien els veïns serien molt semblants als que han pagat altres afectats per fases ja construïdes perquè les licitacions d'obres van ara molt a la baixa”, un fet que la portaveu veïnal rebatia en recordar que “ara també es guanyen menys diners.”

La portaveu del PSC, Marisol Perea, va prendre la paraula en el ple per defensar la protesta dels veïns. “Aquest regateig d'última hora és llastimós”, va afirmar. I també hi va afegir: “Se'ls ha dit que revaloren els seus habitatges, però el que succeeix és que ara se'ls dignifica l'espai on viuen.”

El regidor portaveu de Compromís amb Pals, Joan Trias, va assegurar que, al seu entendre, passar dels 75% al 90% suposa “un greuge amb la resta de veïns”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia