Política

En Comú Podem buscarà el suport “actiu o passiu” d'ERC i DL a la investidura de Sánchez si hi ha acord amb el PSOE

Domènech confia que les negociacions avancin i afirma que el suport de Podem és “fonamental” perquè el líder socialista governi

La confluència d'esquerres planteja que al DNI i al Passaport es faci visible la nació a la qual pertany cada ciutadà

En Comú Podem es tornarà a reunir els propers dies amb ERC i Democràcia i Llibertat (DL) per explorar un suport “actiu o passiu” a la investidura de Pedro Sánchez si finalment PSOE i Podem arriben a un acord de govern. “Estem parlant amb ells perquè, en cas que la proposta es faci factible, hi puguin donar suport actiu o passiu”, ha explicat el líder de la confluència, Xavier Domènech, en una roda de premsa al Centre Cívic Pati Llimona.

El referèndum d'independència és una de les propostes “imprescindibles” en el document que Podem ha presentat aquest dilluns, a més del ministeri de la Plurinacionalitat i el blindatge dels drets socials.

Segons Domènech, Podem i En Comú Podem aposten “clarament” per la convocatòria d'un referèndum per solucionar de forma “real” el “conflicte” de Catalunya. Això no obstant, ha deixat clara la seva disposició a “escoltar totes les propostes” per desbloquejar l'actual situació.

El diputat ha recalcat que la proposta de celebrar un referèndum pot ser “factible” i, en aquest sentit, ha instat ERC i Democràcia i Llibertat a donar el seu suport “per activa o per passiva”. És a dir, votant favorablement o facilitant amb la seva abstenció un govern “alternatiu” i de “canvi” de les esquerres.

“L'hem defensat [el referèndum], el defensem i el defensarem, perquè és una proposta absolutament seriosa que va guanyar, a més, les eleccions del 20 de desembre a Catalunya”, ha argumentat.

Encara que les primeres reaccions del PSOE al document no hagin estat positives, Domènech confia que les negociacions amb els socialistes avancin perquè els vots de Podem són “fonamentals” si Pedro Sánchez vol ser president del govern espanyol i encapçalar un govern “de canvi”.

Fer visible la plurinacionalitat al DNI i Passaport

“La promoció d'elements simbòlics que facilitin el reconeixement de la plurinacionalitat de l'Estat en documents oficials”, és un dels punts que Podem ha inclòs en el document de bases que negociarà amb el PSOE per mirar d'arribar a un acord de govern.

El cap de llista d'En Comú Podem a les eleccions del 20 de desembre, Xavier Domènech, ha reivindicat aquesta tarda que, més enllà de la nova estructura territorial de l'Estat, hi ha d'haver un reconeixement “previ” de l'existència de les nacions històriques, cosa que justifica la creació d'un “ministeri de la Plurinacionalitat”.

Aquest departament tindria com a objectiu fomentar el tracte igualitari, blindar els drets culturals i lingüístics o les competències de territoris com Catalunya. També seria l'encarregat de gestionar propostes en la línia de reconèixer que a l'Estat espanyol hi conviuen diverses nacions

Una de les propostes de Podem en aquest sentit seria incloure “elements simbòlics” en documents oficials d'identitat per fer visible la nacionalitat de cada ciutadà. “Plantegem que al Passaport, al DNI i a tot allò que representa simbòlicament la pertinença a l'Estat estigui també reconeguda la pertinença nacional”, ha concretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona
política

Un cap de l’UGT contra Puigdemont: “Va marxar al portamaletes. No sé si cagat o pixat”

barcelona
Alemanya

La ministra d’Afers Estrangers alemanya denuncia un ciberatac rus

barcelona
Política

Mor Josep Manel Ferré, exregidor de CiU a l’Ajuntament d’Amposta

política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona