Política

política

Buch insta a crear enguany una única entitat municipalista

El president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i alcalde de Premià de Mar (Maresme), el convergent Miquel Buch, veu possible crear, abans no acabi l'any, “una única entitat municipalista” a Catalunya que integri l'ACM i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), presidida pel socialista Xavier Amor. Buch va explicar ahir que les converses amb la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) són encara “en una fase molt inicial”, si bé va recordar que el compromís és arribar a un acord abans de desembre. No cal córrer, però tampoc no cal oblidar que “cada dia que passa és un dia menys” i que l'acord hauria d'arribar molt abans del desembre, segons ell. La idea és “buscar un encaix” entre els dos ens perquè hi hagi “una única entitat municipalista” a Catalunya, en la qual “totes les sensibilitats estiguin representades” i “s'oblidi de quin partit forma part cadascú i es pensi exclusivament en els interessos del món local i dels ciutadans que representem”.

Buch està disposat a crear una nova entitat si això fa possible l'acord entre l'ACM i l'FMC, però tampoc no descarta que una de les dues absorbeixi l'altra, que es fusionin o que s'opti per buscar una fórmula mitjançant el consell de governs locals. L'alcalde va deixar clar que l'ACM, majoritàriament convergent, no pretén fer cap “opa hostil” a la federació de municipis, majoritàriament socialista. Buch va dir que el procediment és secundari perquè el que és important és “redefinir-nos tots plegats per buscar un òrgan de representació de tothom”. Va explicar que l'ACM, per exemple, facilita la contractació de serveis i productes a 843 municipis: 646 hi contracten l'electricitat i 145, el gas, assegurances o maquinària tècnica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.