Política

Torelló declara ‘persona non grata' Felip VI

La moció referent al monarca tira endavant amb els vots favorables d'ERC i la CUP, i gràcies a l'abstenció de l'equip de govern i els regidors del PSC

Felip VI tampoc serà benvingut a Torelló. El ple de l'Ajuntament torellonenc va declarar ahir al vespre el monarca espanyol persona non grata gràcies als sis vots favorables d'ERC i de la CUP –tres i tres– i l'abstenció dels nou integrants de l'equip de govern local –format per CiU i FEM Torelló– i dels dos regidors del PSC.

El portaveu del grup municipal d'Esquerra, Jordi Casals, va defensar la moció recordant la desconsideració del cap de l'Estat espanyol cap a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell: “No voler rebre la presidenta del Parlament és una clara mostra de rebuig cap a una persona elegida democràticament pel poble català.” El vot de la CUP també va ser favorable, però amb un raonament més crític: “Òbviament hi estem a favor, però són mocions que ens cansen una mica. No compartim res amb el rei, però nosaltres ja hem passat pantalla. És trist que no rebés Carme Forcadell, però creiem que ja no hi havia d'anar. Allà ja no hi ha res a fer”, va remarcar el portaveu de la CUP, Francesc Manrique.

Pel que fa a les abstencions, l'equip de govern no va justificar la seva posició en aquesta moció, mentre el PSC va deixar clar que no són monàrquics però que tampoc creien que declarar Felip VI persona non grata servís de gaire res: “Segurament tampoc vindrà mai a Torelló”, va afirmar el socialista Francesc Rivera.

Una llista de tres

Torelló es converteix en la tercera població catalana a declarar persona non grata Felip VI. La primera va ser Breda, que ho va aprovar per unanimitat el gener passat. Arenys de Munt, bressol de les consultes independentistes l'any 2009, també va prendre aquesta decisió el 12 de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia