Política

L'expulsió dels dos edils de Castelldefels Sí Pot arriba al jutjat per irregularitats

Els regidors diuen que se'ls va expulsar en una assemblea il·legítima amb no afiliats

Els opositors al·leguen pèrdua de confiança i volen l'acta de regidor

La crisi que està vivint Castelldefels Sí Pot ha arribat al jutjat, que ha de dirimir si l'expulsió dels dos edils efectuada per un sector de la formació és legítima o no. Els dos regidors, Àlex Company i Isabel Cabello, acompanyats d'onze afiliats –la meitat de la formació a Castelldefels–, han presentat una demanda als jutjats de Gavà contra Mercedes Gil i José Luis Cabán, que anaven als llocs 3 i 6 de la candidatura. Segons la demanda, Gil i Cabán van promoure una assemblea plena d'irregularitats que va acabar amb l'expulsió dels dos edils. Una assemblea en què van participar no afiliats, no es va exposar clarament l'ordre del dia i es van prendre acords sense prou quòrum i sense donar ocasió als afectats, que no hi van anar perquè estaven de viatge, de defensar-se.

Aquests acords van arribar, de sorpresa, a l'Ajuntament. “Presenten un escrit al secretari municipal en què expliquen que hi ha un nou grup promotor, que s'han d'ingressar els diners del grup municipal al seu compte i que estem expulsats”, expliquen Company i Cabello. Aquesta facció reclama també que lliurin l'acta de regidor als següents de la llista. Mercedes Gil, portaveu d'aquest grup, afirma que l'expulsió ha estat motivada, entre altres motius, perquè els dos edils “no han acatat les decisions preses en l'assemblea i han pres decisions sense el consens dels companys com ara el suport a l'ingrés a l'Associació de Municipis per la Independència”. Hi afegeix que els dos edils cobren més dels 1.950 euros que marca el codi ètic, una afirmació que Cabello i Company neguen, i qüestiona el fet que el grup electoral hagi contractat una assessora. Els dos edils afirmen que darrere l'expulsió hi ha una lluita de poder centrada en Gil, a qui acusen de voler quedar-se el càrrec –i el sou– de l'assessora.

Podem Catalunya no s'ha involucrat en aquest afer perquè Castelldefels Sí Pot va concórrer a les eleccions com a “agrupació d'electors sense vincles amb el partit”. Podem va arxivar els expedients oberts contra els dos edils per les denúncies dels opositors perquè Company i Cabello es van donar de baixa l'octubre passat. El motiu, addueixen tots dos, és la “decepció” amb l'evolució de Podem.

Els regidors continuen al govern local

Rosa M. Bravo

El govern de Castelldefels, format per Movem, el PSC, ERC i Castelldefels Sí Pot, qualifica la situació de “conflicte legal entre integrants de la mateixa formació política”, i destaca que està pendent de resolució judicial. Els serveis jurídics del consistori estan al corrent d'aquest “procés intern”, i el govern local espera que es resolgui la demanda promoguda pels dos regidors per prendre una decisió sobre la qüestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia