Política

la crònica

El Parlament es trasllada a Madrid

Per no haver-nos d'importar, atenent el procés sobiranista, què passa amb el govern espanyol, i més a partir d'aquí a 16 mesos, Déu n'hi do com es va colar ahir al Parlament el fallit debat d'investidura de Pedro Sánchez. Feia una hora que Mariano Rajoy estava deixant per terra el candidat socialista, que a la Ciutadella començava un ple a priori descafeïnat, amb un ull, i bona part de l'esperit, posats a Madrid. Un ple, per cert, en què debutava Adriana Delgado en l'escó de la malaguanyada Muriel Casals.

Ni el fulgurant inici del control als consellers, amb batusses arran de l'informe de l'ANC sobre la desobediència dels funcionaris o la presència de l'exèrcit espanyol en salons de l'ensenyament, va poder desviar l'atenció mediàtica, una impressió que es va fer del tot evident en la sessió de control al president. Com uns analistes més, van opinar sobre política espanyola Miquel Iceta, Inés Arrimadas –que en un lapsus molt celebrat es referia a l'expresident com “el senyor Mal”– i, sobretot, Lluís Rabell i Jordi Turull, fins al punt que Puigdemont va admetre que el ple li impedia estar del tot pendent que voldria del Congrés, ni que fos per veure en directe les “exèquies” de la tercera via.

La cosa pròpia es va animar després. Mentre a fora tornaven les protestes –aquest cop, la dels treballadors de Bacardí que lluiten contra un ERO a 82 treballadors–, a dins Junts pel Sí perdia la primera votació de rellevància, tot i els intents d'última hora.

El xou, però, arribaria a la tarda amb les interpel·lacions del PP i C's sobre l'acció exterior, en què barrejarien l'alliberament d'Arnaldo Otegi. Els populars, que irònicament duien targetes de visita del conseller Romeva amb el càrrec ratllat amb Tipex, van denunciar que la CUP abraci els “acusats per terrorisme”. Indignats, els cupaires van abandonar l'hemicicle, i el diputat Juan Milián va acusar Anna Gabriel d'haver-li dit “subnormal”, si bé segons ella la frase va ser “no és normal”. No seria l'única enganxada. Romeva va denunciar que el ciutadà Fernando de Páramo li havia dit “terrorista” en passar per davant, i aquest va corregir que havia dit “ETA és una banda terrorista”. Vaja, tensió al més pur estil del Congrés per acabar un dia capicua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El delicte d’injúries a la corona serà refet sense una derogació de la llei mordassa

madrid

Arrenca l’Eurocambra més dividida

Brussel·les
guerra a gaza

Israel mata quaranta persones més en zones “humanitàries”

barcelona
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona