Política

SCC llança una campanya contra l'absència de símbols espanyols als municipis

Arrenca aquest dissabte amb la convocatòria d'una concentració davant l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l'alcaldessa del qual serà la nova presidenta de l'AMI

Els pròxims dies també aniran a Premi+a de Mar per “exigir les banderes que ens uneixen”

Societat Civil Catalana (SCC) ha llançat aquest dijous una campanya per combatre l'“absència de símbols” espanyols als municipis, que consistirà a reclamar amb concentracions a diversos municipis que els consistoris governats per sobiranistes exhibeixin totes les banderes oficials: l'europea, l'espanyola, la catalana i la de la localitat.

En una conferència de premsa, el president de SCC, Rafael Arenas, i el secretari de l'entitat, José Domingo, han presentat la campanya “Els nostres símbols, els nostres drets; per un municipi de tots, exigim les banderes que ens uneixen”.

Per a Arenas, l'“absència de símbols és ja un símbol” en si mateix, ja que la retirada de banderes espanyoles i l'exhibició d'estelades -independentistes- als municipis, és una de les vies a les quals recorren els sobiranistes per mostrar que “fan efectiva la desconnexió”, a l'hora que atempta contra la “neutralitat” de les institucions.

La campanya arrencarà dissabte que ve amb un acte a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú (Garraf), l'alcaldessa de la qual és la convergent Neus Lloveras, que aspira a presidir l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

SCC també preveu en dies successius un altre acte a Premià de Mar (Maresme), governat per un altre alcalde convergent, Miquel Buch, president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), sense descartar altres mobilitzacions en consistoris importants, com Igualada (Anoia).

En tot aquest procés, SCC sol·licitarà audiències a alcaldes per demanar explicacions per l'absència de banderes espanyoles i posarà a disposició de la ciutadania una bústia per denunciar incompliments de la normativa.

No obstant això, SCC no vol sol denunciar l'incompliment de la normativa, sinó que pretén “conscienciar” als ciutadans” que l'absència de la bandera espanyola “afecta tots” els catalans, perquè el fet de retirar-la suposa “posar de manifest que no es reconeixen els valors” intrínsecs en l'esmentada insígnia, ha afirmat Domingo.

El secretari de SCC ha subratllat que la campanya de l'entitat és “complementària” a la tasca de la Delegació del Govern a Catalunya de requerir als ajuntaments catalans el compliment de la norma de banderes.

En tot cas, Diumenge ha subratllat que si aquest conflicte es judicialitza és per culpa dels sobiranistes, ja que són aquests els que “no compleixen la norma” per retirar la bandera espanyola i hissar l'estelada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GUERRA A EUROPA

Londres reconeix el dret d’Ucraïna a usar armes britàniques contra Rússia

BARCELONA
AMÈRICA LLATINA

L’expresident argentí Fernández, imputat per violència conjugal

BARCELONA
ESTATS UNITS

Dimiteix un altre rector universitari per les protestes per la guerra a Gaza

BARCELONA
OCEANIA

Un mort en nous xocs amb la policia a Nova Caledònia

BARCELONA
anàlisi

Pilotada cap endavant d’Ucraïna

PROFESSOR AGREGAT DEL DEPARTAMENT D’HISTÒRIA MODERNA I CONTEMPORÀNIA DE LA UAB
Nuri Oliver
Portaveu d’Independents per Fornells (IPF)-Amunt, a l’oposició

“Hi ha molt poc arbrat i molt de ciment i voreres”

Fornells de la Selva
política

El llarg camí que porta ERC al govern de Collboni

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona