Política

Iceta recorda a Podem que “el rellotge del canvi” avança: “Tic-tac, tic-tac”

El líder del PSC lamenta que “petits càlculs partidistes” ajornin un canvi de govern “imprescindible” a l'Estat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha lamentat que no s'hagi produït un canvi de govern a l'Estat: “Fa ràbia que petits càlculs partidistes ajornin i dificultin innecessàriament un canvi imprescindible”, ha dit durant el seu informe davant del Consell Nacional del partit aquest dissabte i després que el Congrés rebutgés la investidura del socialista, Pedro Sánchez. Precisament per això ha advertit al líder de Podem, Pablo Iglesias: “El rellotge del canvi s'ha posat en marxa, tic-tac, tic-tac”.

El líder socialista creu que ara tots els partits s'hauran de “retratar” d'acord amb els resultats electorals del 20-D. “Només hem trobat la resposta positiva de C's, necessària però insuficient, reiterem l'emplaçament a Podem”, ha insistit. De fet, creu que “no hi ha excuses” per no posar en marxa polítiques que es comparteixen.

Per altra banda, ha proposat aquest dissabte que els socialistes catalans celebrin el seu congrés ordinari els dies 28, 29 i 30 d'octubre. El líder del PSC creu no es poden “arriscar” que el procés congressual “s'encavalqui” amb unes eleccions. Després de parlar-ne amb les federacions, Iceta ha fet la proposta als consellers nacionals, conscient que necessiten quatre mesos d'antelació per convocar-lo. D'aquesta manera, si es el calendari es manté, s'hauria de convocar el congrés a finals de juny. Ara bé, Iceta també s'ha obert a “ajustar” les dates si hi ha canvis en el ritme polític a l'Estat que així “ho aconsellin”. Iceta vol dur el partit a un debat “complet i sincer” sobre els canvis que ha d'introduir la formació.

Iceta ha plantejat el congrés socialista com a “poc ordinari” i ha assegurat que del debat el partit n'ha de reeixir com a “referent de l'esquerra”. Un partit “obert, modern i transversal”; que doni el torn “a noves veus, amb lideratges socials i polítics compartits”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.