Política

Servini vindrà a interrogar els botxins de Puig

La jutge de la Querella Argentina planeja viatjar a l'Estat espanyol a l'abril

La jutge argentina María Servini de Cubría ha posat la directa en la investigació de la querella pels crims del franquisme i ha dictat una resolució demanant l'autorització corresponent per desplaçar-se a l'Estat espanyol entre el 3 i el 15 d'abril per continuar la instrucció. El propòsit de la magistrada és interrogar els alts càrrecs del franquisme, expolicies i personal de la judicatura imputats tots ells en crims d'estat, com el cas de Salvador Puig Antich.

Amb relació al cas del llibertari executat el 2 de març del 1974, Servini vol interrogar els exministres que van donar llum verd a l'execució de la sentència, Rodolfo Martín Villa, José Utrera Molina i Antonio Carro. Al seu dia també va imputar per aquests fets els exministres ja morts Licinio de la Torre i Antonio Barrera. La jutge voldrà prendre declaració també al jurista Carlos Rey, redactor de la sentència a mort contra Salvador Puig Antich.

La concreció de la visita està pendent ara del tràmit d'autorització de la Cort Suprema Argentina i que el Ministeri d'Afers Exteriors argentí cursi, amb posterioritat, la corresponent comissió rogatòria amb destinació al govern espanyol demanant que habiliti jutjats en territori de l'Estat espanyol per dur a terme els interrogatoris corresponents.

Ara per ara es desconeix l'agenda que tindrà la jutge i si vindrà a Catalunya. En l'anterior visita indagatòria que va fer, l'any 2014, la magistrada només va poder anar a Andalusia, el País Basc i Madrid.

La Querella busca aliats a Barcelona

Carlos Slepoy, advocat de la Querella Argentina, i Chato Galante, querellant i impulsor de la iniciativa, van entrevistar-se dissabte a Barcelona amb l'alcaldessa Ada Colau i els regidors Gerardo Pissarello i Jaume Asens per demanar que l'Ajuntament se sumi activament a la persecució dels crims del franquisme, com ja han fet altres ciutats com Vitòria i Saragossa. L'estratègia es basa a implicar, en un primer estadi, la ciutadania, per aprovar posteriorment una iniciativa que rebi el suport del ple municipal. L'últim pas consistiria en la interposició en un jutjat de Catalunya d'una querella per casos com el de Salvador Puig Antich i altres víctimes amb lligams amb la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Memòria democràtica

Consens per desencallar la reconstrucció de l’Escola del Mar a la Barceloneta

Barcelona
Estat espanyol

Sánchez proposa mesures per garantir la transparència dels mitjans

Barcelona
Política

Rull rep Wagensberg al Parlament després de sis mesos a l’exili pel cas Tsunami

barcelona
Pròxim Orient

Hezbol·là llança desenes de coets contra el nord d’Israel

Barcelona
Política

La cúpula d’ERC ja sabia al febrer l’autoria dels cartells i ho va intentar tapar

barcelona
política

El delicte d’injúries a la corona serà refet sense una derogació de la llei mordassa

madrid

Arrenca l’Eurocambra més dividida

Brussel·les
guerra a gaza

Israel mata quaranta persones més en zones “humanitàries”

barcelona
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona