Política

El PSOE declina participar en la reunió a quatre proposada per Iglesias

Els socialistes justifiquen la seva decisió pel veto de Podem a Ciutadans

Els partits de Pedro Sánchez i Albert Rivera van acordar dissabte anar plegats a les negociacions i la invitació d'Iglesias s'adreçava només al PSOE

El PSOE ha anunciat aquest dilluns que no anirà a la reunió a quatre proposada pel líder de Podem, Pablo Iglesias , per al proper dimecres. També estan convocats per a la trobada Izquierda Unida (IU) i Compromís, a més de les confluències d'En Comú Podem i En Marea. Fonts socialistes han justificat el rebuig a participar en la trobada perquè la formació de Pablo Iglesias no accepta que també hi participi Ciutadans (C's).

El portaveu de Podem al Congrés, Íñigo Errejón, ha trucat aquesta mateixa tarda al seu homòleg del PSOE, Antonio Hernando, per convidar-lo a la reunió dels quatre partits d'esquerres.

De la seva banda, el dirigent socialista li ha recordat que els equips negociadors de PSOE i C's van arribar dissabte a l'acord de ratificar-se en l'acord d'investidura i anar sempre plegats a les negociacions.

Errejón ha assenyalat a Hernando que la invitació “era únicament individual per al PSOE”, cosa que ha precipitat el desenllaç.

Els socialistes retreuen a Podem que fos “l'últim partit en seure a negociar i el primer en abandonar la taula de diàleg”. A més, lamenten “l'oportunitat perduda a les dues votacions per tenir un govern de canvi”.

Amb tot, reiteren “el desig compartit amb C's d'ampliar i sumar nous suports a l'acord reformista i de progrés que pot posar punt i final a l'etapa de Rajoy i del PP a La Moncloa”.

“El PSOE espera que la resta de forces polítiques: Podem, Compromís, EU i PNB vulguin sumar-se amb les seves aportacions a l'acord i a la majoria de canvi”, conclouen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia