Política

Iglesias: “Un govern 'a la valenciana' contribuiria a obrir nous canals de diàleg amb Catalunya”

El líder de Podem adverteix que la seva formació no donarà “un xec en blanc”

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha defensat de nou aquest dimarts la necessitat d'un “govern a la valenciana” (PSOE, Compromís i Podem) a l'Estat. Segons Iglesias la fórmula “contribuiria a obrir nous canals de diàleg amb Catalunya” i caminar cap a un escenari “millor” deixant enrere “aquesta dinàmica de xoc de trens que en els últims anys no ha fet més que allunyar Catalunya d'Espanya”. “Crec que nosaltres, que som la força política que va guanyar les eleccions a Catalunya, hem demostrat que hi pot haver una fraternitat entre Catalunya i Espanya, que es bona per al conjunt del nostre país, i que la unitat del nostre país potser es defensa millor entenent que el país és plurinacional i defensant la diversitat”, ha sentenciat a una entrevista a 'Los Dasayunos' de TVE.

Iglesias ha demanat al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que recapaciti i li ha recordat que en algun moment abans del 3 de maig “haurà d'elegir” entre el govern d'esquerres i la seva aliança amb C's.

Segons el líder de Podem, cedir a les “pressions” de l'Ibex 35 i no formar govern amb Podem implica que “tard o d'hora” Sánchez acabarà “a mans del PP”.

En aquest sentit ha recordat que “molts governs es negocien als últims dies” i ha assegurat que ell “treballarà fins al final” per fer possible una entesa, però Podem no entrarà a cap executiu on hi hagi presència del partit d'Albert Rivera.

“Amb Rivera tinc bona relació personal, i ens podrem posar d'acord en qüestions puntuals, però no podem governar junts. Per fer govern a Espanya cal coherència: o les dretes o explorar un govern progressista”, ha dit.

També ha descartat que el seu partit possibiliti de cap manera, ja sigui amb un vot afirmatiu o amb una abstenció, un executiu on no participi. “A qui ens demani un xec en blanc, la resposta és no”, ha dit.

Pel que fa a les negociacions, també ha rebutjat la possibilitat que C's pugui sumar-se a la taula a quatre que ell mateix havia proposat dilluns i que els socialistes han rebutjat pel veto al partit d'Albert Rivera.

En aquest marc ha lamentat que el PSOE s'hagi compromès amb C's a negociar sempre de la mà. “Sembla que són inseparables. És una mala notícia”, ha apuntat.

Pel que fa a la decisió de Felip VI de no obrir una nova ronda de contactes per a la investidura, Iglesias s'ha mostrat “respectuós” amb les atribucions del monarca. “Crec que aquesta decisió no neix de la voluntat de pressió dels partits” i “ens correspon a nosaltres negociar i buscar una sortida”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona