Política

Sánchez es nega a una nova reunió amb Rajoy i no descarta a Pablo Iglesias com a vicepresident

El líder del PSOE recorda que ell “no s'ha tancat mai a governs de coalició”

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha rebutjat aquest dimecres a celebrar una nova reunió amb el líder del PP, Mariano Rajoy, malgrat que aquest es va comprometre a trucar-lo i citar-lo a La Moncloa per negociar la gran coalició. En canvi, Sánchez –que s'ha mostrat convençut que esdevindrà president del govern espanyol- no ha descartat per primera vegada que Pablo Iglesias sigui vicepresident del seu executiu. També ha insistit que ell “no s'ha tancat mai a governs de coalició”.

En declaracions a Las mañanas de Cuatro, Sánchez ha derivat els contactes entre el PSOE i el PP als equips negociadors de les dues formacions i ha destacat que els socialistes segueixen fidels a la seva proposta de govern “de canvi i progressista”.

En aquest marc ha insistit en la necessitat que el PSOE, C's i Podem es posin d'acord per fer possible un nou executiu espanyol que posi punt i final a les polítiques del govern de Mariano Rajoy i a la seva etapa a La Moncloa.

Aquest acord, segons ha dit, podria prendre forma després en un govern de coalició, perquè ell no es tanca “a cap formulació”, i tampoc a la possibilitat que Iglesias sigui el seu vicepresident, malgrat que no li agraden “les formes” i el “xantatge” que ha percebut fins ara del líder de Podem.

Segons el secretari general del PSOE, Iglesias fins ara “ha perdut el temps” i ha d'abandonar la seva “zona de confort”, que “sempre és el veto”. “El que no té sentit és que el president del govern actual segueixi essent Rajoy”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.