Política

L'alcaldessa de Berga, al jutjat per no haver retirat l'estelada

Montse Venturós declararà com a investigada el 5 d'abril per no haver ordenat la retirada de l'estelada de la façana de l'ajuntament durant la campanya electoral

El consistori ho considera una agressió més contra el poble català

L'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, haurà de declarar davant el jutge per un presumpte delicte electoral. La líder de la CUP al municipi va permetre que es mantingués l'estelada del balcó de l'ajuntament durant la campanya electoral de les eleccions catalanes, el setembre passat, i de les espanyoles del desembre. Venturós ha rebut la citació judicial en qualitat d'investigada –abans se'n deia imputada– per haver fet cas omís dels requeriments de la Junta Electoral Central. A conseqüència d'això, haurà de comparèixer al jutjat d'instrucció número 1 de Berga el 5 d'abril.

Venturós ha reiterat que, “com a alcaldessa”, es deu al poble i respectarà “la decisió del poble”. En aquest sentit, Venturós ha deixat clara la seva intenció de comparèixer davant el jutge d'acord amb la política “independentista manifestada a les urnes per la ciutadania de Berga”. A més, afirma: “Es va decidir no treure l'estelada perquè no volíem esquivar el desafiament democràtic que tenim des de l'Estat.” “No es pretén jutjar una acció en concret d'una alcaldessa, sinó la voluntat de tot un poble, i entenem aquesta citació com una mostra més de les agressions de l'Estat contra el poble català”, hi va afegir.

L'Ajuntament berguedà ha recordat que la no-retirada de l'estelada es va aprovar per ple, el 6 de desembre del 2012.

Ajuntaments, grups polítics com ara ERC i organitzacions com, per exemple, Ara o Mai han expressat el seu suport a Venturós i al seu equip de govern, així com també als consistoris de Celrà i Viladamat, citats per aquesta mateixa qüestió.

La citació que hem rebut és una mostra més de les agressions de l'Estat contra el poble català
No volíem esquivar el desafiament democràtic que tenim des de l'Estat
Montserrat Venturós
Alcaldessa de Berga (CUP)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia