Política

Joan Trias plega de l'oposició a Pals per motius laborals

El cap de llista de Compromís amb Pals i extinent d'alcalde se centra en la docència a la UdG i en la Fundació Pi i Sunyer

El portaveu del grup Compromís amb Pals, Joan Trias, va anunciar dijous al vespre la seva renúncia a l'acta de regidor a l'Ajuntament del municipi, on la formació va quedar a l'oposició d'ERC i CDC com a segona força municipal en les eleccions del maig passat. Trias justificava ahir la retirada per qüestions professionals, ja que, a més de la docència al departament de ciència política i de l'administració a la Universitat de Girona (UdG), ha augmentat el seu volum de feina a la Fundació Carles Pi i Sunyer, sense deixar de banda l'empresa familiar.

Regidor del consistori des de les municipals del 2007, pel PSC, Trias va ser primer tinent d'alcalde responsable d'Urbanisme fins al 2011 i posteriorment ha exercit de portaveu a l'oposició amb el grup socialista fins al 2014, i des d'aleshores al capdavant del nou grup Compromís amb Pals. El canvi de grup el va motivar la renúncia a la militància del PSC, amb dos regidors més, arran de la defensa de la consulta del 9-N.

Agraïments i futur

Malgrat l'oposició que en els darrers anys ha protagonitzat a l'equip de govern, Trias va aprofitar el comiat per agrair la feina dels regidors de tots els grups, el personal del consistori i els veïns. Respecte a la persona que el substituirà, aposten per donar pas a l'ordre natural de la llista, pendents de la seva disponibilitat per dedicar-se a l'activitat municipal, i pel que fa al futur, no dóna pistes sobre un possible retorn amb vista al 2019.

LA XIFRA

9
anys,
gairebé, ha format part Joan Trias de la corporació de Pals, primer pel PSC i els dos darrers anys per Compromís.

Acomiadament improcedent de l'arquitecte municipal

El jutjat social número 3 de Girona va declarar improcedent l'acomiadament de l'arquitecte Salvador Murillo, que treballava a l'Ajuntament de Pals des de l'any 1996 i que va ser acomiadat. La sentència, contra la qual l'Ajuntament de Pals ha presentat recurs, segons va exposar en el ple l'alcaldessa, condemna l'Ajuntament a readmetre el treballador o a indemnitzar-lo amb 40.654 euros.

Salvador Murillo, que exercia les funcions d'assessorament tècnic d'arquitecte, ha exercit com a tal durant diversos anys i havent estat al govern regidors de diferents grups municipals.

La regidora socialista Marisol Perea no entenia per què “se l'ha mantingut dinou anys i ara de cop i volta no està bé”. “No em quadra que el faci fora la gent que sempre l'ha defensat”, va afirmar Perea, que afirma que ningú els havia fet saber el motiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia