Política

El PPC veu bé la reunió entre Puigdemont i Sánchez però es mostra “preocupat” per l'ambigüitat del líder del PSOE

Albiol veu en les paraules de Parlón la demostració que el PSC està “acomplexat” per la defensa de Catalunya dins Espanya

El Partit Popular de Catalunya (PPC) aprova la reunió que mantindran aquest dimarts el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. Tot i així, el coordinador nacional dels populars, Xavier Garcia Albiol, ha mostrat en una roda de premsa al Parlament la seva preocupació sobre la suposada ambigüitat de Sánchez vers les qüestions que afecten Catalunya depenent de si parla amb Ciutadans (C's) o amb altres formacions com ERC al Congrés. Preguntat pels periodistes, el líder del PPC s'ha referit també a les declaracions de diumenge de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i viceprimera secretària del PSC, Núria Parlon, en què reconeixia “incompatibilitat de posicions” amb el PSOE sobre el dret a decidir. Per a Albiol, aquest raonament demostra que el PSC està “acomplexat” vers la defensa de Catalunya dins Espanya, fet que és visible al Parlament.

En un acte organitzat per Òmnium Cultural aquest diumenge a Barcelona, Parlón constatava que el PSC, en relació al dret a decidir, tenia “un problema amb el PSOE” i defensava que calia fer “moltíssima pedagogia” per enfortir el mode democràtic des d'un posicionament federalista. A parer de Garcia Albiol, aquestes declaracions demostren que el PSC “està més a prop de CDC o d'ERC” que no pas dels populars catalans, que promulga un nacionalisme “mig d'amagatotis” i que és un “partit acomplexat” pel que fa a la defensa que Catalunya segueixi dins Espanya. En quant a la proposta d'un referèndum d'autodeterminació, Albiol ha avisat als socialistes que “no ens hi trobaran”.

Preocupació per un Sánchez ambigu

El coordinador general del PPC veu bé que dos destacats representants polítics com són el cap del Govern de Catalunya i el líder del principal partit que està en aquesta moments a la oposició al govern espanyol es reuneixin i intercanviïn impressions sobre l'actualitat. Tot i així, Garcia Albiol veu amb “preocupació” la postura ambigua de Pedro Sánchez. D'una banda, que “no quedi clar” la postura socialista vers Ciutadans (C's) sobre la celebració o no d'un referèndum d'autodeterminació. De l'altra, que el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, asseguri que Sánchez ha ofert als republicans “una reforma de l'Estatut d'Autonomia”.

“Sánchez diu una cosa davant dels mitjans de comunicació i una altra quan no hi ha mitjans”, assegura al líder del PPC. “I no és el millor que necessita el país”, afirma Albiol sobre la presumpta ambivalència del líder del PSOE. “Reunions sí, però m'agradaria que es traslladés la veritat del que es parla i no del que interessa en el moment concret”, ha conclòs el líder del PPC sobre la trobada entre Puigdemont i Sánchez.

Saber del cert si el Govern acomplirà el mandat del TC sobre Exteriors

El també president del Grup Parlamentari del Partit Popular Català, ha anunciat que el partit durà aquesta setmana a votació al Ple de Parlament una moció sobre les actuacions de la Generalitat, per adaptar-se a la suspensió dictada pel Tribunal Constitucional (TC) de determinades competències del departament d'Afers Exteriors capitanejat per Raül Romeva i que actualment té la denominació de conselleria d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència.

Garcia Albiol assegura que amb la votació s'aconseguirà que el Govern i el president Puigdemont deixin pel camí les “ambigüitats” que han expressat fins ara. Ha advertit, a més, que si des de Junts pel Sí i de Puigdemont surt un vot negatiu a l'acompliment del dictamen del tribunal hi haurà “conseqüències legals i polítiques”. “Seria un escàndol”, ha assegurat el líder del PPC qui ha afegit que, sigui quin sigui el sentit del vot, traslladarà el resultat al govern espanyol i als òrgans judicials competents. “No m'agradaria veure el govern de la meva comunitat autònoma amb greus conseqüències per no acceptar una resolució del Constitucional”, ha constatat. Sobre el recurs d'empara al Constitucional per les ponències de les lleis independentistes i el procés de desconnexió, el PPC manifesta que es presentarà en els pròxims dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia