Política

El PSC subratlla que Sánchez es reunirà amb Puigdemont “sense línies vermelles” tot i el rebuig al referèndum

Niubó contrasta la capacitat de diàleg del líder del PSOE amb la “incomprensible” manca de contacte entre Rajoy i el president de la Generalitat

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, es reunirà aquest proper dimarts amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont “sense línies vermelles”. Així ho ha explicat la portaveu del PSC, Esther Niubó, que ha destacat la capacitat de diàleg del líder socialista i l'ha contraposat a la “incomprensible” manca de contacte entre Puigdemont i el president espanyol en funcions, Mariano Rajoy. Niubó ha subratllat que dialogar sense línies vermelles no és sinònim d'acordar res amb els partits independentistes i ha refermat el rebuig dels socialistes al referèndum sobiranista. Les advertències de C's al voltant de la reunió de dimarts al Palau de la Generalitat no espanten el PSC que ha avisat que Sánchez i els dirigents socialistes es reuniran “amb qui creguin que s'han de reunir”. “Una cosa és parlar i una altra acordar quelcom que vagi en contra del nostre programari”, ha insistit.

“Que el president de la Generalitat i el màxim dirigent del PSOE es reuneixin no s'hauria de considerar excepcional. El que sí és incomprensible és el que passa amb Rajoy i amb el president de la Generalitat, tant quan ho era Artur Mas com quan ho és Carles Puigdemont”, ha opinat la portaveu socialista. La trobada d'aquest dimarts al Palau de la Generalitat demostra, segons Niubó, que Sánchez és una persona “amb molta capacitat de diàleg i que no posa línies vermelles”.

El principal soci de Sánchez a l'Estat, C's, ha advertit els socialistes en boca del seu portaveu, Fernando de Páramo, que qualsevol negociació al voltant de la convocatòria d'un referèndum independentista invalidaria l'acord signat per les dues formacions polítiques. Niubó ha recordat que “ningú està casat amb ningú” i que els dirigents del PSOE, com els de C's, es reuniran amb qui decideixin. “Parlar amb tothom. Una altra qüestió seria que acordéssim una cosa que va en contra del nostre programari”, ha afegit Niubó en relació al referèndum.

L'agenda de Sánchez el portarà aquest dimarts a Catalunya, però només al Palau de la Generalitat. Niubó ha explicat que el líder socialista ni tan sols anirà a la seu del PSC i que es limitarà a reunir-se amb el president de la Generalitat.

Durant la roda de premsa s'ha preguntat a Niubó una valoració de les paraules de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, crítica amb el PSOE –i de retruc, amb la direcció del PSC– per haver abandonat el camí del dret a decidir. “El PSC no té un problema amb el PSOE ni tampoc el té amb Núria Parlón”, ha explicat la portaveu dels socialistes catalans. Segons ella, la posició del partit és la que expressa el programa electoral i Parlón parla a títol individual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont lamenta que Elena s’apunti a "l’onada repressora" quan l’acusa de conducta impròpia

barcelona
guerra a europa

Rússia fa quatre dies que no pot expulsar a les forces ucraïneses invasores

barcelona
Ucraïna

Operació contra una presumpta trama de frau en pressupostos de defensa

barcelona
europa

La UE, els EUA, el Regne Unit i el Canadà volen més sancions a Bielorússia

barcelona

Tercer agent detingut per ajudar Puigdemont

GRANOLLERS
japó

Nagasaki commemora la bomba nuclear amb absències notables

barcelona
política

L’ANC reclama una investigació sobre l’operació policial “desproporcionada”

barcelona
judicial

El TSJC demana informació a Mossos abans d’admetre les querelles per no detenir Puigdemont

barcelona
política

Forn critica l’operació gàbia: “és per casos molt extrems”

barcelona