Política

L'edil del PP a Palafolls diu que Colau “hauria de fregar terres”

Óscar Bermán qualifica l'alcaldessa d'“eixelebrada i plena d'odis i fòbies”

El partit li obre un expedient

L'únic regidor del PP de Palafolls, Óscar Bermán, va encendre ahir les xarxes socials quan va qualificar l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d'“eixelebrada i plena d'odis i fòbies”, en referència a la topada de Colau amb els militars al Saló de l'Ensenyament. Bermán, en unes noves declaracions polèmiques al diari Alerta Digital, va carregar contra la cap del govern barceloní afirmant que “si aquesta fos una societat seriosa i sana estaria fregant terres i no fent d'alcaldessa de Barcelona”. El regidor popular retreu a Ada Colau els seus atacs constants a l'Església Catòlica i a l'exèrcit i manté que “avui una part del poble espanyol està sent dominat per la pitjor gentussa que es podria imaginar. Ada Colau n'és el millor exemple”. Bermán va assegurar ahir que les seves paraules s'havien tret “d'un context col·loquial amb el qual va ser feta l'entrevista” i que no tenia cap ànim d'ofendre ningú. Tot i això, va insistir que només havia manifestat la seva opinió. “No he pas matat ningú, només he opinat sobre el que està passant”, va afirmar i va assegurar que havia rebut el suport de membres del seu partit.

Respostes

Les reaccions a les paraules de Bermán no es van fer esperar. La primera va arribar de la seva formació. El líder popular Xavier García Albiol va recomanar al regidor que s'ocupés de temes del seu municipi, “com per exemple, de si els carrers de Palafolls estan ben asfaltats”. Ada Colau també li responia amb una piulada: “En una societat sana ser alcaldessa i fregar terres es compatible. Ser masclista i regidor no ho hauria de ser”. Des del PP de Barcelona es va comunicar al vespre que s'havia traslladat el cas al comitè de drets i garanties del partit perquè s'obrís un expedient disciplinari al regidor. “Les declaracions són irrespectuoses, irresponsables i masclistes”, recollia el comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.