Política

El centre turístic Ebreterra dobla el pressupost inicial i hipoteca altres projectes

El govern del Consell del Baix Ebre denuncia que l'anterior govern, de CiU i el PP, va sobredimensionar l'obra

L'equipament funciona amb serveis mínims

El centre turístic Ebreterra, un equipament d'innovació i desenvolupament turístic i agroalimentari emplaçat a Deltebre, ha costat 1,5 milions d'euros en lloc dels 780.000 euros inicials en què el Consell Comarcal del Baix Ebre va planificar l'obra el 2013. A més, la Generalitat i la Diputació han denegat dues subvencions al centre turístic, l'una de 450.000 euros i l'altra de 60.000 euros, fet que fa que la inversió que ha d'assumir l'ens comarcal sigui molt superior a la prevista.

Així ho va denunciar ahir l'equip de govern del Consell del Baix Ebre, format per ERC i el PSC, que sosté que caldrà una aportació de 960.000 euros de fons propis per finançar l'obra de l'anterior equip de govern, de CiU i el PP. “Hem analitzat amb lupa el procediment de l'anterior govern i hem constatat que el cost previst s'ha doblat i que l'augment se suporta amb càrrec als recursos propis del Consell”, va manifestar el president del Consell del Baix Ebre, el republicà Dani Andreu.

El govern comarcal sosté que l'obra està sobredimensionada i que els impedirà aplicar noves polítiques socials i executar projectes per millorar el potencial turístic de tots els pobles del Baix Ebre. En aquest sentit, una de les obres que hauran d'ajornar és l'adequació del camí natural de l'Ebre entre Tortosa i Riumar.

De moment, Ebreterra es manté obert i funciona amb serveis mínims, cosa que permet un estalvi mensual de 7.000 euros respecte als 12.500 euros que costava el seu manteniment fins al desembre del 2015. “Aquest cost no és viable, però tampoc volem renunciar a l'equipament”, va dir el responsable de l'àrea de Turisme, José Emilio Bertomeu.

LA FRASE

S'han posat tots els ous dels recursos en turisme a la mateixa cistella i això sol sortir malament
Dani Andreu
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

LA XIFRA

1,5
milions d'euros
ha costat el centre turístic Ebreterra de Deltebre, el doble del que s'havia previst inicialment.

Redimensionar el projecte

Tot i el sobrecost d'Ebreterra i les dificultats per mantenir el centre turístic obert, el Consell del Baix Ebre no preveu tancar l'equipament. “No volem defugir responsabilitats ni farem cap renúncia, però el projecte d'aquest centre turístic s'ha de redimensionar”, va assenyalar el portaveu del PSC al Consell, Enric Roig. En aquest sentit, l'ens comarcal està elaborant el full de ruta que seguirà Ebreterra durant els pròxims mesos, amb l'objectiu de convertir la instal·lació en un referent de la indústria turística a les Terres de l'Ebre. “Hi ha un conveni amb l'Ajuntament de Deltebre que s'ha de desenvolupar”, va dir Roig. El Consell proposarà la col·laboració d'altres administracions per fer funcionar Ebreterra.

El centre turístic es va fer a l'edifici de l'antic sindicat arrosser de la Cava. L'equipament disposa d'un espai museístic, un hotel d'entitats turístiques, una sala de conferències i exposicions, una sala de cooperació i treball en xarxa, i un espai per fer formació ocupacional en turisme i gastronomia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.