Política

Puigdemont vol fer un front pel corredor

Impulsarà una taula amb els governs d'altres territoris i agents econòmics per pressionar i denunciar el cas a la UE

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, intentarà vertebrar un front institucional en defensa del corredor ferroviari del Mediterrani. Així ho va anunciar ahir al Parlament durant la sessió de control al govern. El propòsit de Puigdemont és fer pinya amb altres territoris, com ara el País Valencià i les Illes Balears, per denunciar davant de la Unió Europea que l'Estat espanyol no compleix amb el projecte. “La factura també la paga el conjunt d'Europa”, va advertir. Per començar, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, es reunirà amb la seva homòloga del govern valencià, Maria José Salvador, consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, per començar a teixir les “aliances imprescindibles” que garanteixin el corredor.

El propòsit del govern és constituir una taula estratègica de seguiment del corredor amb representants governamentals, i agents econòmics i socials. Puigdemont va precisar que la intenció és plantejar mecanismes de seguiment polític i tècnic del corredor, a més d'encarrilar una interlocució amb el govern espanyol i amb la UE. En aquest últim cas, per transmetre-li que Madrid no fa els deures: “No està complint no només en relació amb les expectatives dels catalans i dels valencians, dels murcians i dels andalusos, sinó pel conjunt d'Europa”.

Puigdemont va anunciar la iniciativa amb una pregunta del president de JxSí, Jordi Turull. El convergent subratllava que, tot i el dèficit en inversions en infraestructures, el Financial Times va reconèixer Catalunya com el millor territori del sud d'Europa per invertir entre aquest any i el vinent. Dimarts, a més, es va tornar a fer palesa la precarietat de la xarxa amb el descarrilament d'un tren Euromed de 260 passatgers entre Mont-roig del Camp i l'Hospitalet de l'Infant, al Baix Camp. Puigdemont va titllar de “tercermundista” el fet que s'aturés la via durant cinc hores, i va defensar la prioritat de l'impuls del corredor perquè és un eix de creació de riquesa i d'oportunitats per al país.

LES FRASES DE PUIGDEMONT

Els usuaris de l'Euromed ja van comprovar el que representa tenir un corredor mediterrani de fireta
Ens sentim molt sols davant la defensa d'una infraestructura que la Unió Europea ha considerat prioritària
Absoluta i total prioritat en el corredor mediterrani perquè és un eix de cohesió social, de creació de riquesa, d'oportunitats


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

PSOE i PP avalen la iniciativa de Junts per endurir les condemnes per multireincidència

barcelona
Europa

Set morts en l’onada d’incendis que afecta el centre i el nord de Portugal

Barcelona
memòria democràtica

Torna la campanya per fer de Via Laietana 43 un espai de memòria

barcelona
unió europea

Qui és qui a la nova Comissió Europea de Von der Leyen?

barcelona

La consellera d’Educació, Esther Niubó, renuncia al càrrec de regidora

Castelldefels
guerra a europa

Kíiv busca forçar Rússia amb més pressió mentre continua cedint terreny en l’est

barcelona
pròxim orient

L'Unrwa denuncia que Israel no dona visats als treballadors humanitaris

barcelona
Política

Madaula denuncia un intent de “perjudicar-la” en el cas d’Eduard Pujol

barcelona
política

Parlon vol “revertir la corba delinqüencial” a Catalunya

barcelona