Política

Antifrau busca els contractes sense concurs a Girona

L'Oficina Antifrau de Catalunya confirma que l'organisme ha demanat els contractes de serveis d'entre el 2011 i el 2015 per analitzar com es van atorgar els contractes de menys import i que no necessiten un concurs públic, sinó que el consistori escull directament qui realitza el servei. Tot i això, Antifrau ha demanat tots els contractes signats sota el mandat de Carles Puigdemont, fos quin fos el cost que suposaven per a l'administració, ja que una de les possibles investigacions és analitzar si s'han dividit els contractes en imports més petits per evitar que hi hagués un procés de concurrència pública i que es poguessin comparar pressupostos. El diari El País anava més enllà i indicava que l'Oficina Antifrau aniria al darrere dels contractes que l'Ajuntament de Girona va subscriure amb Efial, una empresa que ja ha estat investigada per altres afers a Catalunya. Efial va ser l'encarregada de fer les polèmiques auditories de gestió de l'empresa d'aigües de Girona, Salt i Sarrià.

El grup municipal de la CUP demana la convocatòria d'una comissió informativa per tractar l'afer i obtenir tota la informació del cas. La portaveu, Laia Pèlach, reclama a l'avui alcaldessa, Marta Madrenas, que situï la transparència com a pilar fonamental del nou govern municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.