Política

opinió

La formigueta socialista

Els socialistes com formiguetes van traient el cap institucionalment després de les seves derrotes electorals considerables. A Catalunya pas a pas i estratègicament es van consolidant després d'haver punxat en llocs destacats com ara Lleida (Àngel Ros). Ho han fet gràcies a un pacte amb el grup de Ciutadans. L'Ajuntament de Tarragona també és encapçalat per un socialista (Josep Fèlix Ballesteros), apuntalat des del febrer pel PP i per Unió. A Girona, després del daltabaix municipal, els socialistes, fins ara a l'oposició, han desbancat ERC per apuntalar l'alcaldessa (Marta Madrenas, de CDC). A Barcelona, seguint amb els llocs clau, és més que probable que el socialista Jaume Collboni entri en els pròxims mesos a l'Ajuntament d'Ada Colau. Al Parlament ningú s'atreveix ara mateix a confirmar que Junts pel Sí i la CUP aprovaran conjuntament el pressupost del 2016 aquest maig-juny, i ningú descarta que finalment siguin els socialistes catalans qui facilitin donar llum verda als migrats comptes de la Generalitat.

A fora de Catalunya la formigueta socialista en format estratègic encara avança amb més força. Després d'haver patit el PSOE una de les derrotes més fortes del socialisme espanyol amb un líder desconegut i fins i tot qüestionat pel seu partit i que només va aconseguir 90 escons. Després del fracàs ha estat el gran protagonista de les eleccions generals del 20-D amb una investidura fallida, però amb importants rèdits per a la seva persona. Ara mateix té possibilitats de fer-ne una altra i esdevenir el president del govern espanyol.

No hi ha dubte que existeix un espai de centreesquerra. Molt disputat per totes les formacions. Castigat a les urnes, tímidament i amb molta cautela treu el cap gràcies a les estratègies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.