Política

Veïns de Verges es planten contra l'Audiencia Nacional

El diputat Lluís Llach (Junts pel Sí), fill predilecte del poble, lidera la protesta amb la diputada Mireia Vehí i els alcaldes de Celrà i Viladamat (CUP)

L'alcalde, Ignasi Sabater, insisteix en la desobediència

El requeriment per part de la fiscalia de l'Audiencia Nacional dels documents relatius a l'aprovació de la moció de suport –votada pel ple de l'Ajuntament de Verges el 26 de novembre– a la declaració rupturista del 9-N al Parlament de Catalunya va fer sortir al carrer més de 200 veïns del poble.

En la protesta, encapçalada pels diputats Lluís Llach, de Junts pel Sí i fill predilecte del poble, i Mireia Vehí (CUP), també hi van prendre part els alcaldes cupaires de Celrà, Dani Cornellà –el primer a desacatar el requeriment de la fiscalia pel suport a la moció independentista del Parlament–, i Viladamat, Robert Sabater, que no reconeix “cap autoritat moral, política o jurídica de cap institució de l'Estat espanyol”.

L'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, va llegir un breu manifest amb el desig que la desobediència, amb “aquesta mateixa determinació i fermesa”, s'exerceixi a “la resta d'ajuntaments, el Parlament i la resta d'institucions catalanes”. El govern vergelità aposta per “treballar per la independència des del municipalisme” i Sabater també insistia a censurar el requeriment com “un acte de burla i humiliació cap als càrrecs electes i els Mossos d'Esquadra”, perquè els detalls de la votació són públics i accessibles al web del municipi.

Els portaveus de CDC, Cosme Hugas, i ERC, Susagna Mustera, que també van donar suport a la moció per unanimitat, s'han desmarcat de la desobediència amb el mateix argument que “la informació és pública i no hi ha res a amagar davant l'Audiencia Nacional”. Però alhora manifesten el seu suport a l'alcalde davant qualsevol persecució judicial. La protesta es va dissoldre just abans del ple municipal ordinari.

LA FRASE

Desobeïm perquè mentre la resposta de l'Estat espanyol sigui la judicialització, no deixen altra opció
Ignasi Sabater
ALCALDE DE VERGES (CUP)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.