Política

CiU i MES regalen els cartells d'adhesió a l'AMI a Montgat

Militants de les agrupacions locals han pagat de la seva butxaca els indicatius i ara reclamen que l'Ajuntament els faci col·locar

L'equip de govern, encapçalat per ERC, va rebutjar posar-los

Montgat forma part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) però no hi ha els cartells instal·lats a l'entrada del poble que així ho indiquen. Per aquest motiu, les agrupacions locals de Convergència i Unió (CiU) i Moviment d'Esquerres (MES) han decidit recollir, entre els seus militants, els diners necessaris per comprar-los i cedir-los a l'Ajuntament perquè els faci posar allà on toca.

Tots dos partits, amb representació municipal i a l'oposició municipal durant aquest mandat, van presentar fa uns mesos una moció per demanar la col·locació dels cartells. El text, però va ser rebutjat per tot l'equip de govern encapçalat per ERC. L'alcaldessa, Rosa Funtané, que governa en coalició amb el PSC, ICV-EUiA i PRE, no va considerar oportuna la instal·lació dels cartells i per això no es van posar aleshores.

Es dóna el cas que Montgat es va adherir a l'AMI durant el mandat anterior, quan al capdavant de l'alcaldia hi havia Francesc Garcia (CiU), ara cap de l'oposició, i un dels impulsors de la iniciativa de comprar els cartells que informen sobre l'adhesió a l'AMI. Les plaques, però, no es van col·locar aleshores. “En aquell moment no vam voler ferir cap sensibilitat ni ofendre cap veí”, argumenta Garcia, que reconeix que el procés s'ha de fer “de manera lenta i respectuosa amb totes les sensibilitats”. Per això, no va ser fins després de l'aprovació de la declaració de desconnexió amb l'Estat espanyol, impulsada pel Parlament de Catalunya, quan CiU i MES van demanar la instal·lació dels cartells al terme municipal de Montgat a través de la moció que va ser rebutjada.

Els regidors Francesc Garcia, en nom de CiU, i Jordi Abad, en representació de MES, han lliurat les tres plaques a l'Ajuntament acompanyades d'una carta adreçada a l'alcaldessa en què li expliquen que es tracta d'un “obsequi” i li reclamen que les faci instal·lar “al més aviat possible com millor correspongui”.

LA XIFRA

210
euros
és que han costat els tres cartells que els militants de CiU i MES han comprat, uns 70 euros per cartell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.