Política

Els treballadors municipals de Castelló se senten utilitzats

El comitè del personal nega haver interferit en el tema de l'augment de sou que ha provocat la crisi de govern

“Des de fa anys, als treballadors municipals se'ns ha utilitzat com a arma política i ens han col·locat en el focus dels conflictes; ja hauria de ser l'hora que els polítics deixin als treballadors municipals fer el seu treball”, escriu el comitè - junta de treballadors de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries.

La crisi de govern a Castelló ha provocat que els treballadors de l'Ajuntament també hi diguin la seva per desmarcar-se dels arguments i retrets que intercanvien els partits polítics del consistori. En un comunicat, el comitè respon a la informació publicada en aquest diari dijous passat, i segons la qual l'augment de sou que el PP volia per a una treballadora ha estat el detonant de la ruptura entre els populars i la resta del govern: “En cap cas s'ha sol·licitat ni que es baixi el sou a ningú ni que s'aturi o es tiri enrere una pujada”, aclareix el comitè dels treballadors. En el mateix text els representants dels treballadors també especifiquen que a hores d'ara no s'han reunit amb l'equip de govern per tractar aquest tema i que de fet hi havia programada una reunió el mateix dia de la ruptura en què segurament s'hauria tractat la qüestió però va quedar ajornada. “La proposta que fem és que se solucionin totes les situacions de greuge entre els companys i que tothom cobri per les tasques que fa”, conclou el comunicat del comitè.

L'expulsió dels dos regidors del PP no només ha obert la caixa dels trons entre l'equip de l'alcaldessa, Assumpció Brossa, i el portaveu del PP, Julià Genovés, sinó que ara també s'hi veuen involucrats els treballadors. Amb arguments diferents i contradictoris, tant el PP com l'equip de l'alcaldessa han defensat durant l'última setmana que el detonant de la ruptura entre ells havia estat la voluntat del PP d'apujar la retribució de l'encarregada de promoció i la decisió de la resta del govern d'oposar-s'hi.

L'augment de sou no s'ha fet i la treballadora en qüestió ha renunciat a la responsabilitat de cap d'àrea i tornarà a ocupar les seves funcions anteriors a l'Ajuntament. Prèviament, les tensions per aquest augment de sou també havien provocat que el regidor de govern, Xavier Martínez (Udem), renunciés a portar l'àrea de recursos humans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

El CGPJ no aconsegueix trencar l’empat per a elegir al seu president

barcelona
REGNE UNIT

Starmer carrega contra l’atac a la mesquita en la vetlla de les nenes de Southport

BARCELONA
unió europea

La inflació en l’eurozona va repuntar al 2,6% al juliol

barcelona
europa

Alemanya acusa a la Xina d’un greu ciberatac en 2021 contra una institució estatal

barcelona
estats units

Harris farà el primer míting amb el seu vicepresident el dimarts

barcelona
guerra a europa

Ucraïna repel·leix amb èxit l’atac més gran amb drons contra Kíiv enguany

barcelona
política

Junqueras evita posicionar-se sobre el preacord, que una vintena d’alcaldes avalen

barcelona
política

L’ANC afirma que l’acord PSC-ERC és una “rendició” i una “ignomínia”

barcelona
política

Sánchez celebra l’acord amb ERC com un pas cap a l’Estat federal

barcelona