Política

Iglesias garanteix a Puigdemont el compromís del seu partit amb el dret a decidir de Catalunya

El líder Podem creu que un “govern progressista” a l'Estat afavoriria la negociació

Iglesias critica l'“immobilisme” de C's i PSOE i repta Sánchez a consultar a les seves bases sobre un pacte amb la seva formació

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha traslladat aquest divendres al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el seu compromís amb el dret a decidir de Catalunya.

En una roda de premsa per valorar la trobada que els dos polítics han mantingut aquesta tarda al Palau de la Generalitat, Iglesias ha explicat que ha deixat clar al president que la seva formació “ha defensat sempre i ho continuarà fent” un referèndum a Catalunya com l'opció “més desitjable” per resoldre l'actual conflicte.

El líder Podem ha reivindicat que la seva formació ha “defensat la necessitat d'un referèndum amb la mateixa intensitat a tot arreu” i ha demostrat que tenen una idea d'Espanya com a Estat plurinacional, “país de nacions”. “Ningú pot negar la sincerat i coherència que hem tingut en aquesta qüestió”, ha afirmat.

“Pensem que la societat catalana ha de decidir. No som partidaris de la independència, sinó d'un nou encaix constitucional per a Catalunya, però és una opció tan legítima com una altra”, ha assegurat.

Sobre el procés d'investidura espanyol, Iglesias ha recordat que Democràcia i Llibertat i ERC ja es van mostrar disposats a “abstenir-se” per facilitar la formació d'un “govern progressista” a l'Estat. “Això vol dir que si el PSOE tingués voluntat política avui mateix podria haver-hi un acord”, ha apuntat. Tant ell com Puigdemont han coincidit que amb un executiu d'esquerres a La Moncloa seria més senzill establir “una negociació” amb la Generalitat de Catalunya.

“Immobilisme” de C's i PSOE

ACN

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, també s'ha referit aquesta tarda a les fallides negociacions per a la investidura entre la seva formació política, el PSOE i C's.

Ha insistit que la reunió a tres celebrada dijous no va apropar cap posició i, en aquest sentit, ha acusat PSOE i C's d'estar instal·lats en “l'immobilisme” polític.

Per aquest motiu, ha reptat el secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez, a fer preguntar a les seves bases del partit a través d'una consulta interna si estarien d'acord amb “un govern progressista” com el que proposa Podem.

També ha criticat el president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, per mantenir-se en “un búnquer” i no reunir-se amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

xile

Boric impulsa la derogació de la Llei d’Amnistia per a violacions de drets humans

barcelona
política

Critiques als partits independentistes i crida a la mobilització en el manifest unitari

Barcelona
estat espanyol

El jutge del cas Koldo descarta citar el ministre Puente com a testimoni

barcelona
guerra a gaza

Israel ataca una escola i mata una setantena de palestins en una jornada

barcelona
política

L’independentisme omple, un cop més, les avingudes de les manifestacions simultànies

barcelona

Hissada de la senyera i ofrena floral a Blanes

BLANES

Més de 600 persones celebren la diada a Palafrugell

palafrugell

L’alcalde de Salt reclama un tracte fiscal just per a Catalunya

salt

L’Onze a les Dotze, un clàssic des de fa 26 anys de la Plaça del Vi

girona