Política

Esbroncada al regidor del PP de Palafolls per les crítiques que va fer a Colau

Una quarantena de persones disfressades de dones de fer feines li reclamen en el ple que es disculpi

Óscar Bermán manté que se l'ha malinterpretat

Opinar públicament que l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau no té prou mèrits per ocupar el càrrec institucional i que en canvi “hauria de fregar terres” li està passant factura, a l'únic regidor del PP de Palafolls. En el ple d'ahir una quarantena de persones, la majoria dones vestides amb elements propis de les feines de la llar, provinents tant del poble com de municipis veïns com Malgrat de Mar i Blanes, van esbroncar i escridassar el regidor per les dures crítiques que va fer a Colau al març en el diari Alerta digital. A la sessió també hi va haver un petit grup de defensors del representant popular que es van enfrontar a crits amb els detractors fins que un d'ells va haver de ser desallotjat de la sala per la policia. En vista de la crispació creixent, l'alcalde, Valentí Agustí (PSC), va permetre avançar la lectura de dos escrits dels manifestants on es retreia l'actitud de Bermán, que s'equiparava a les recents i polèmiques manifestacions fetes pel professor d'arquitectura Félix de Azúa també sobre el paper institucional de l'alcaldessa, i se li exigia “que rectifiqui, demani disculpes públicament i dimiteixi perquè rere el seu atac contra Ada Colau s'amaga un atac contra totes les dones”.

Bermán va repetir els arguments que s'havien malinterpretat les seves paraules i que s'havien tret de context. El regidor va reiterar que havia fet ús de la llibertat d'expressió per criticar l'actitud de l'alcaldessa, de qui considera que amb les seves accions ataca “constantment” valors com la religió catòlica o l'exèrcit. “No sóc cap criminal, no he de retirar res del que he dit i se'm criminalitza per pensar de manera diferent”, va insistir. Després de la seva intervenció els concentrats a la sala li van tornar a exigir que demanés disculpes, cosa que no va fer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.