Política

Crida a la moderació i l'acord en el dinar de Fonteta

Puigdemont, Junqueras i els ministres Catalá, Pastor, Fernández Díaz i Margallo comparteixen taula amb el gran empresariat

Uns 250 convidats assisteixen al civet organitzat per Luis Conde

El civet més exclusiu es va servir maridat amb una crida a la moderació. L'empresari Luis Conde, soci i fundador de l'empresa de caçatalents Seeliger & Conde, va reunir ahir la plana major del govern, encapçalada per Carles Puigdemont, quatre ministres espanyols, els líders d'alguns partits i el gran empresariat al dinar al Mas Anglada de Fonteta, al municipi empordanès de Forallac. Conde reprenia la trobada, que l'any passat no es va celebrar, quan el president de la Generalitat està a punt de traspassar el llindar dels cent dies del primer govern nítidament independentista i en un context polític espanyol condicionat per la incapacitat dels partits per formar un nou executiu que empeny Espanya cap a unes noves eleccions.

En l'únic discurs que hi va haver durant el dinar, segons fonts presents, Conde va fer una apologia a la moderació i va instar els governs català i espanyol a tenir valentia per arribar a acords. En la trobada, que l'empresari organitza amb l'objectiu de recollir fons per a la fundació El Trampolí de la Bisbal d'Empordà i amb la voluntat de facilitar l'entesa i estendre ponts, hi van ser el vicepresident Oriol Junqueras i els consellers Jordi Baiget, Santi Vila i Jordi Jané, a més del secretari del govern, Joan Vidal; el portaveu de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias i el secretari de Difusió del govern, Jordi Vilajoana. Compartien taules amb els ministres Jorge Fernández Díaz, Ana Pastor, Rafael Catalá i José Manuel García-Margallo. Tampoc no hi van faltar els expresidents de la Generalitat Artur Mas i José Montilla, a banda del líder del PSC, Miquel Iceta; el de Ciutadans, Albert Rivera, i el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler. Hi va ser, també, la flor i la nata del món empresarial i financer. Entre els convidats, segons les mateixes fonts, hi havia Josep Oliu, president del Banc Sabadell; Marian Puig, president dels laboratoris Isdin; Juan María Nin, exdirector general de La Caixa i exvicepresident i conseller delegat de CaixaBank; i José Luis Bonet, president de Freixenet, entre d'altres. Hi van assistir també Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, i Joaquim Gay de Montellà, president de Foment del Treball. Segons algunes fonts, el capellà de la Bisbal va beneir el dinar abans de començar. Segons fonts consultades per aquest diari, Luis Conde va reunir uns 250 dels 315 convidats per facilitar el diàleg i evitant, com va declarar, la presència de periodistes, tot i que hi havia destacades firmes i membres de la direcció de La Vanguardia i del Grup Godó, representat en màxima instància pel seu president-editor, Javier Godó.

L'any passat, per celebrar el 25è aniversari de Seeliger & Conde, l'empresari va reunir centenars de persones al Palau de la Música, amb l'Orquestra Simfònica del Vallès, a la qual va dirigir per divertimento durant la vetllada. Després del darrer civet servit al Mas Anglada , fa dos anys, Conde va advocar des d' Els matins de TV3 per una tercera via que inclouria renovar el model de finançament i blindar les competències relacionades amb la llengua, l'ensenyament i la cultura. “Els convidats de Madrid van sortir del dinar de Fonteta dient que s'havia de solucionar el tema de Catalunya”, va declarar, donant valor a l'intercanvi d'impressions que s'hi afavoreix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Detenen a França el germà del sospitós de l’atemptat contra Vidal-Quadras

Barcelona
política

Comuns prioritza la regulació dels lloguers per negociar pressupostos

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança una nova onada de míssils i drons contra Ucraïna

Barcelona
estat francès

Macron accelera els contactes per nomenar primer ministre

barcelona
política

Puigdemont no va marxar de Barcelona fins al vespre

barcelona
Guerra a Gaza

La vaga general a Israel pel retorn dels ostatges afecta carreteres i aeroports

Barcelona
judicial

El jutge de l’Audiència Nacional García Castellón es jubila

barcelona
política

Aval jurídic al congrés d’ERC el 30 de novembre

barcelona
Jesús Naharro
Alcalde d’Abrera (PSC)

“Abrera és una gran cruïlla, que ha d’estar endreçada”

Barcelona