Política

100 dies, 65 tuits

Carles Puigdemont ha mantingut activa la seva participació a les xarxes socials des que fa poc més de tres mesos va assumir la presidència de la Generalitat

Els seus seguidors a Twitter s'han multiplicat per cinc des del 10 de gener passat

El president evidencia el seu instint de comunicador amb el contingut de les piulades

El Puigdemont estadistatambé queda reflectit a Twitter, amb la foto de la rebuda que
va fer al primer ministre d'Itàlia

A un bon periodista no li fa falta un cap de premsa. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, posa de manifest amb la gestió del seu compte personal de Twitter que manté viu i afilat l'instint de comunicador tot i les obligacions del càrrec com a primera autoritat del país. Durant els primers cent dies de mandat, que es compleixen avui, el 130è president de la Generalitat no només ha mantingut actiu el seu compte en aquesta xarxa social, sinó que l'ha aprofitat per explicar-se en el seu dia a dia i també per comentar, amb la limitació dels
140 espais, aquells fets que ha considerat noticiables o mereixedors de ser difosos a través d'aquest modern canal de comunicació.

Des del 10 de gener passat, quan el Parlament el va investir president, i fins ahir, Puigdemont ha fet 65 piulades, sobre temàtiques diverses, i ha repiulat 11 missatges d'altres usuaris de la xarxa. Els seus tuits arriben a 110.000 persones, que són les que consten com a seguidores del seu perfil. El registre s'ha multiplicat per cinc durant aquests primers cent dies, ja que
el 9 de gener, quan es va saber que Puigdemont rellevaria Mas, a l'aleshores encara alcalde de Girona el seguien només 20.000 persones.

El gran creixement del nombre de seguidors es va produir en els dies immediats a la seva elecció. D'aquesta manera, el 17 de gener Puigdemont ja tenia 91.200 seguidors i des d'aleshores la quantitat ha continuat creixent a un ritme més lent. La imatge de Puigdemont en el seu perfil no ha variat gens. Hi apareix amb un posat rialler, amb el seu pentinat tradicional, en una fotografia presa amb el barri jueu de Girona com a teló de fons. L'única modificació que s'hi ha fet és que a la foto que hi apareixia el 9 de gener hi havia sobreimprès el logotip de la candidatura de Junts pel Sí, que va desaparèixer l'endemà.

L'últim missatge que Puigdemont va escriure a Twitter abans
de ser investit porta data del 9 de gener, i el contingut donava a entendre que acceptava el repte d'assumir la presidència de la Generalitat. El text en qüestió –“Tenim
un projecte engegat, ben orientat i sòlid. Tots hi som cridats, tots ens
fem falta. Gràcies, president, per liderar i per preservar”– va ser repiulat per 6.600 persones i va merèixer l'aplaudiment, en forma del popular “m'agrada”, de 6.000 usuaris més.

A partir de l'11 de gener, quan Puigdemont va fer el primer tuit ja en qualitat de president de la Generalitat, el seu compte es va convertir en una espècie de dietari, a través del qual es pot seguir la seva activitat, i es poden conèixer els seus gustos i aficions, així com els seus interessos com a comunicador. Algunes de les seves piulades tenen categoria de comunicat oficial, com ara les que ha fet per donar notícia de les converses telefòniques que ha tingut amb Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, i de les entrevistes al Palau de la Generalitat amb Miquel Iceta i Ada Colau. Després d'aquesta última reunió, per exemple, va escriure: “Avui hem arribat a bons acords amb l'alcaldessa de Barcelona. Tenim coincidències sòlides en molts àmbits i el compromís de servir la gent.”

A través de Twitter, el president s'ha mostrat com un fidel seguidor i divulgador de les coses que passen. D'aquesta manera, al febrer va difondre una fotografia de la primera intervenció de Lluís Llach des de la tribuna d'oradors del Parlament, i al març va donar notícia del primer debat sobre el procés polític que viu Catalunya organitzat a Madrid per la Universitat Complutense.

El Puigdemont estadista també queda reflectit en el seu perfil, amb la fotografia de la rebuda que va fer al primer ministre italià, Matteo Renzi, a l'aeroport de Reus, i amb la piulada en anglès amb la qual reproduïa el titular de l'article que va publicar a The Guardian en què exposava que el buit de poder a Espanya danya Catalunya i Europa.

Entre els últims missatges publicats en el perfil de Puigdemont, n'hi ha tres que són repiulades de tuits de Francesc Homs, l'home de CDC a Madrid. Eleccions a la vista?

Lector atent
La faceta de lector atent de premsa nacional i internacional que sempre ha tingut el periodista Puigdemont també queda reflectida en el compte de Twitter del president, amb retuits d'articles de diversos mitjans de comunicació com ara el dibuix que Plantu va fer per a ‘Le Monde' arran dels atemptats de Brussel·les.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona