Política

Esquerra Republicana exigeix al Senat el retorn de la Dama d'Elx

El senador Bernat Picornell argumenta que és un a“acte de justícia” tornar-la al seu context geogràfic, històric, social i cultural

El senador d'Esquerra Republicana, Bernat Picornell, ha registrat una moció al Senat per tal d'instar el govern espanyol al retorn de la Dama d'Elx al seu lloc d'origen per a la seua ubicació definitiva. Segons Picornell “el retorn de la Dama a Elx, a més del seu valor històric, artístic i simbòlic per als il·licitans i il·licitanes, també suposaria un impuls turístic i econòmic per a Elx com a referent de l'art iber. És en definitiva un acte de justícia”.

La moció presentada pels republicans insta “el govern espanyol a realitzar els acords oportuns amb el municipi d'Elx, per a ubicar permanentment la Dama d'Elx al Palau d'Altamira, seu del Museu Arqueològic i d'Història d'Elx (MAHE), com a símbol de la seua memòria històrica i de la seua identitat”. Cal recordar que la Dama d'Elx ja va estar ubicada al MAHE l'any 2006 durant 6 mesos amb l'exposició “D'Ilici a Elx 2006”.

Per a Picornell “és incomprensible la negativa sistemàtica dels governs espanyols de tornar la Dama d'Elx al seu context geogràfic, històric, social i cultural. Des d'Esquerra seguirem exigint el que creiem que és un acte de justícia amb la ciutat d'Elx i amb el conjunt dels valencians”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia