Política

Millo acusa Puigdemont d'utilitzar “el patiment” social per fer “un discurs trampós” a favor de la independència

Els populars retreuen al president voler “ocultar la inacció” dels primers cent dies de govern amb explicacions d'un pla de futur

El portaveu parlamentari del PPC, Enric Millo, ha acusat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, d'utilitzar “el patiment” dels col·lectius socials més vulnerables per “fer un discurs amenaçador i trampós a favor de la independència”. “Ens sembla especialment greu”, ha reblat el dirigent popular sobre “el conflicte institucional” que vol escenificar la Generalitat, al seu entendre, amb la llei 24/2015. És la resposta dels populars al balanç que ha fet Puigdemont dels cent dies de govern. “Tanta inutilitat hi ha que no se sap fer un decret constitucional?”, s'ha preguntat Millo. En aquest sentit, ha posat d'exemple que alguns territoris impulsen mesures socials mentre que d'altres “generen conflictes per no fer-ho i acusar-ne un altre”. A més, Millo ha lamentat que Puigdemont hagi “ocultat la inacció” del seu executiu explicant un pla de govern de futur i ha recriminat que encara no hi hagi projecte de pressupostos.

El portaveu parlamentari del PPC, Enric Millo, ha qualificat de “barroer” que el govern avisi l'Estat que s'equivocarà si porta lleis sobre els drets socials, com la 15/2014 sobre mesures de pobresa energètica, al TC per castigar el govern per la seva ideologia.

“Parlar de l'ofec, de cert xantatge, amenaçant, això és fer trampa”. I per això ha titllat “d'absolutament menyspreable” que el govern insinuï que el govern espanyol no els permet dur a terme l'agenda social. De fet, l'ha acusat d'“utilitzar el patiment de les persones per fer un discurs amenaçador i trampós a favor de la independència, ens sembla especialment greu”.

En aquest sentit, ha culpat la Generalitat de buscar “conflictes institucionals” en comptes de tirar endavant mesures concretes, pressupostos tangibles i voluntat sincera per lluitar contra la pobresa energètica i els problemes socials. “O només hi ha pobresa a Catalunya?”, s'ha preguntat retòricament.

En roda de premsa al Parlament Millo ha exemplificat que d'altres territoris treballen per pal·liar la pobresa energètica sense normes que entrin en contradicció amb les competències autonòmiques. “Això és confondre l'opinió pública; tanta inutilitat hi ha que no se sap fer un decret constitucional?”, ha insistit. “No hi ha cap llei que prohibeixi un govern ajudar la gent que pateix”, ha afegit. “Hi ha governs que ho fan i altres que enlloc de fer-ho generen conflictes per no fer-ho i per acusar-ne els altres”.

El portaveu popular, que ha retret també al president que hagi “ocultat la inacció” dels primers cent dies de govern, ha preguntat perquè durant aquests mesos no s'ha treballat per tenir uns pressupostos. I ha lamentat que hagi aprofitat una roda de premsa de “balanç de govern” per presentar un pla d'acció a partir d'ara. “Amb cinc o sis minuts n'hauria tingut prou”, ha reblat irònic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona
política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres