Política

El PP del Maresme vol que es faci fora el regidor de Palafolls

El president, Diego Sánchez, exigeix que la direcció provincial no retardi més la resolució de l'expedient obert a Óscar Bermán

Acusa el polèmic edil d'anar “a la deriva” i d'haver “traspassat totes les línies vermelles”

“No podem esperar més perquè la llista de despropòsits del regidor Óscar Bermán no s'atura i no puc permetre que un home així representi els valors i el projecte del mateix partit que jo defenso.” Clar i contundent. El president del PP del Maresme, el també regidor de Pineda Diego Sánchez, ha fet un pas endavant i ha reclamat a la direcció provincial de Barcelona, presidida per Alberto Villagrasa, que resolgui l'expedient obert al polèmic regidor de Palafolls amb la seva expulsió del partit. “Fa un mes que es va derivar el cas al comitè de drets i garanties, i des del territori creiem que és temps més que suficient, sobretot si recordem que per situacions menys greus s'ha actuat més aviat”, insisteix Sánchez, que assegura que la militància del territori li ha fet arribar la seva preocupació per un fet no resolt “que afecta de ple els fonaments i la credibilitat del partit”.

Sánchez manté que Óscar Bermán “va a la deriva i ha traspassat totes les línies vermelles”, i considera que el regidor de Palafolls “busca conscientment la seva expulsió per aparèixer com un màrtir del sistema polític, malgrat que en realitat està actuant en contra de tot i de tothom”. “No hi ha marxa enrere. Bermán ha de plegar i des del PP començarem a treballar per un nou projecte polític a Palafolls que no tingui res a veure amb l'actual”, assegura convençut Diego Sánchez.

Atacs incendiaris

Bermán, molt conegut en els cercles del PP de la comarca, acumula en els últims mesos múltiples manifestacions incendiàries recollides principalment pel diari ultra Alerta Digital, que s'ha encarregat de fer-ne ressò. Així, per exemple, el regidor ha enviat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a “fregar terres”; ha qualificat Xavier García Albiol d'“oportunista polític”, i ha afirmat que el mateix PP és “sinònim de corrupció i nepotisme”. També ha demanat el tancament de les facultats de sociologia i ciències polítiques perquè “adoctrinen els alumnes”; la reforma de la llei de violència de gènere perquè “la majoria de denúncies per maltractament a les dones són falses”, i la il·legalització de Podem.

La presència de legionaris a la Setmana Santa de Palafolls convidats per la confraria que presideix el mateix regidor, malgrat que una moció signada per onze dels tretze regidors de l'Ajuntament i un decret posterior en prohibia la presència, va crispar encara més el clima polític al municipi. A més, fa dues setmanes un grup de manifestants vestits de dones de fer feina va demanar en l'últim ple de Palafolls la dimissió de Bermán per les crítiques a Colau. Posteriorment el regidor denunciaria que un policia local hauria agredit el seu pare, a qui es va desallotjar de la sala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.